in ,

Facebook pravi pametni sat, imaće dve kamere

facebook sat

Facebook želi da objavi prvu verziju sata u leto 2022. godine i već radi na drugoj i trećoj generaciji za naredne godine

Facebook zauzima novi pristup prema izradi prvog pametnog sata, koji kompanija nije javno potvrdila, ali trenutno planira da bude predstavljen sledećeg leta, piše The Verge.

Uređaj će imati ekran sa dve kamere koje se mogu odvojiti od zgloba za snimanje slika i video snimaka, koji se mogu deliti kroz Facebook-ov paket aplikacija, uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani ekrana sata postoji prvenstveno za video pozive, dok se 1080p kamera sa automatskim fokusom na zadnjoj strani može koristiti za snimanje video snimaka kada se odvoji od okvira od nerđajućeg čelika. Facebook pokušava da napravi i dodatke za pričvršćivanje kamere na stvari poput ruksaka, prema rečima ljudi upoznatih sa projektom.

U budućim verzijama sata, Facebook planira da on služi kao ključni uređaj za prijavljivanje planiranih naočara za proširenu stvarnost, za koje izvršni direktor Mark Zukerberg misli da će jednog dana biti sveprisutne poput mobilnih telefona.

Facebook želi da predstavi prvu verziju sata u leto 2022. godine i već radi na drugoj i trećoj generaciji za naredne godine. Zaposleni su nedavno razgovarali o ceni uređaja od oko 400$, ali bi se cena mogla promeniti. Iako je malo verovatno, Facebook bi takođe mogao potpuno ukinuti sat, jer uređaj još uvek nije ušao u masovnu proizvodnju ili čak dobio zvanično ime.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kurti makron

KURTI OTKRIO: „Francuski predsednik Makron me je pitao šta ćemo Srbiji dati u zamenu za priznanje Kosova“!?

ceska tornado

Češkoj policiji dostavljen neverovatan snimak tornada: “Ti si hrabar čovek”