in

KAKVA DRAMA U PARIZU: Navijači odbili da napuste tribine, sudija prekidao meč, ali svet bruji o urliku Novaka Đokovića

Novak Đoković je četvrtfinalu Roland Garrosa pobijedio Mattea Berrettinija sa 3:1 u setovima.

Novak Djokovic

Naš teniser je odlično otvorio meč i u prvom setu uspeo je da dođe do breaka u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1. Italijan se nije uspeo da vrati u ovom gemu što je Novak iskoristio i dobio ga je sa 6:3.

U drugom setu gledali smo skoro istu sliku na terenu. Đoković je pogađao skoro sve što je mogao, a u pojedinim momentima ni Beretini nije mogao da veruje šta sve njegov protivnik pogađa.

Drugi set trajao je 37 minuta, a Đoković je uspeo da napravi dva brejka i slavi sa 6:2, i tako povisi na 2:0 u setovima.

Beretini se borio najviše u trećem setu i nije želeo da to bude “metla” u četvrtfinalu. Italijan je uspeo nekako da dođe do tie-breaka u kojem je uz dosta sreće na kraju došao do 2:1.

Italijan je vodio sa 5:4, pa je Đoković servirao za ostanak u meču i uspeo je lagano da dođe do 5:5. Ipak, Beretini je siguran bio na svoj servis i poveo je sa 6:5, ali Novak odgovara i šalje set u tie-break.

U tie-breaku Beretini pravi mini break i vodi sa 4:3, ali Đoković odlično odgovara i osvaja oba servisa Italijana za preokret od 5:4. Beretini radi istu stvar i dolazi do 6:5, i set lopte koju odmah koristi i dolazi do 7:6, pa je tako smanjio na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Đoković je vodio sa 3:2, a sudija je bio primoran da prekine meč na desetak minuta. Naime, policijski čas u Parizu počeo je u 23 sata zbog čega su navijači morali da izađu s tribina.

Mnogi su to odbijali i želeli su ostati do kraja meča. Sudija je prekinuo meč i naredio je redarima da isprazne tribine. Prekid je trajao dvadesetak minuta što je više naškodilo Beretiniju koji je bio u naletu.

Nakon što je meč nastavljen Beretini je uspeo da dobije svoj servis i poravna na 3:3. Obojica su bili sigurni na svoje servise, a Đoković je uspeo da dođe do 6:5, pa je Beretini servirao za ostanak u meču.

U najvažnijem gemu četvrtog seta Beretini je zakazao i Novak je došao do prve meč lopte, ali je Italijan to spasio. Ali, Novak je uspeo da dođe ubrzo do još dve meč lopte, a treću je iskoristio i stavio tačku na ovaj neverovatan meč. Novak je četvrti set dobio sa 7:5.

Đoković je tako bez većih problema uspeo da se plasira u polufinale Roland Garrosa gdee će igrati protiv jednog od svojih najvećih rivala Rafaela Nadala koji je apsolutni “kralj” ovog turnira.

Nakon osvajanja poslednjeg poena usledio je urlik kakav se ne pamti.

Okrenuo se Đoković ka publici i glasno vrisnuo.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aleksandar Vucic

Potvrđeno: Vučić i Kurti 15. juna u Briselu

covid pasosi

ZA SLOBODNA PUTOVANJA: Evropski parlament odobrio digitalne sertifikate