in

Hodžaj savetuje Kurtija: Ako se Srbija do 15. juna ne izvini za genocid na Kosovu, otkaži sastanak sa Vučićem!

Predsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj pozvao je Kurtija da otkaže sastanak sa Vučićem ukoliko se Srbija do 15. juna ne izvini za zločine na KiM.

-Ako se Srbija ne izvini do 15. juna za genocid počinjen na Kosovu, Aljbin Kurti ne bi trebalo da sedi na sastanku sa Vučićem- rekao je Hodžaj tokom druge serije diskusija na Otvorenom forumu FOL, a prenosi prištinska Ekonomija onlajn.

On smatra da se neuspeh Kurtijeve vlade ogleda u nedostatku Vladinog programa, neuspehu u spoljnoj politici i pristupu dijalogu sa Beogradom i ocenjuje da spoljna politika aktuelne vlade u Prištini “ponižava položaj Kosova”.

Hodžaj kaže da bi moglo da se desi da tzv. Kosovo “završi bez prave državnosti, poput Tajvana, Kipra i Palestine”.

Navodi i da dijalog Beograda i Prištine nije popularna tema, ali da je vitalna za “postojanje Kosova”.

-Trebamo dijalog koji pridružuje Kosovo UN i zaključuje kosovsku državnost. Kurti je tvrdio da neće nastaviti stari dijalog već započeti novi. Kažem Kurtiju da bi u tom slučaju trebalo da donese novu rezoluciju-poručio je Hodžaj.

Hodžaj smatra da su posete Beogradu i Prištini specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera, pokazale da EU i SAD ozbiljno shvataju ovo pitanje.

Prema njegovim rečima, Vlada u Prištini nije politički pripremljena za dijalog, nema platformu i nije spremna na diplomatskom polju.

(Tanjug)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Nikola jokic

Nikola Jokić osvojio NBA MVP nagradu

Aleksandar Vucic

Potvrđeno: Vučić i Kurti 15. juna u Briselu