in

Trač ili istina: Njemu niko ništa ne može!? Gazda hotela Tornik na Zlatiboru može baš sve…

Čajetinska opština je jedna od retkih u Srbiji koja se drži svoje lokal-patriotske politike, tvrdih nacionalnih stavova i zbog toga godinama unazad ne menja ljude u vlasti kojima je davno ukazala poverenje..

Foto: Embargo.rs

A, oni su takodje shvatili, da zarad svog lokal patriotizma, narodnih interesa – moraju voditi konstruktivnu i odgovornu politiku prema Beogradu i vrhom državne vlasti! Najbolji za to je primer čuvene gondole, koja je posle dugih godina trvenja i sporenja pomirila Beograd i Čajetinu…

Ali, godinama unazad se uvek pronadju oni koji na veoma primamljivom (za biznis ) prostoru Zlatibora žele da budu “veći katolici od pape”, “ gospodari sa ko zna na koji način zaradjenim parama”? Jedan od najsvežijih primera je upravo gazda hotela Tornik, izvesni gospodin Miroljub Aleksić, za koga ovdašnji mirne duše kažu, “da on na Zlatiboru može da radi šta hoće, jer se pokriva političkim guberom, zbog čega mu ni Stamatović trenutno ništa ne može”?!?

Koliko je ovo blisko istini ima zaista mnogo primera, da ne kažemo dokaza: Počev od višegodišnje gradnje impozantnog hotela Tornik, poput “Skadra na Bojani”, a da su svi u državi ćutali, čekajući da se konačno posao završi..

Sa kakvim je papirima gradio i sagradio hotel gospodin Aleksić, neka proveravaju druge službe, ako za tim ima potrebe? Ali neke okolnosti posle gradnje – bacaju ozbiljnu sumnju na osionost i bahatost njenog graditelja: Naime, umesto da šut tokom gradnje odvoze 7 kilometara dalje, na lokaciju predvidjenu za to, investitor je rasturao u neposrednoj blizini hotela, jer mu je “sinula ideja” da tu pravi spoljni parking za goste, iako ima podzemnu garažu?!

I to bi prošlo, kako je prošlo, da bacanjem šuta i nalivanjem tona i tona betona nije prekinut magistralni vodovod!?

⁃ Celu noć su kamioni Pjević Doo sipali beton na mesto gde je pukla cev ne bi li zaustavili curenje – priča jedan od meštana, direktni očevidac havarije. – Iskipali nekoliko kamiona betona, verujući da će zaustaviti curenje, a napravili još veću rupu! Ma, skoro kao eksploziju! Ali, džaba! Kažu upućeniji, da je šteta bila oko 2 miliona evra i da je to na kraju, platio Vodovod ni kriv ni dužan! Mislite da je iko smeo da tom Aleksiću ispostavi račun što Zlatibor tri dana nije imao vodu? Ma, ajde… Da više o tome ne pričamo!

Čija su to politička ledja poturena da štite ovog zlatiborskog “zulumćara” da se ponaša kao stvarni gospodar ove srpske lepotice? Da uzima šta hoće, zemlju bez poštene ili ikakve nadoknade, da gradi šta mu se i kad prohte na željenoj lokaciji? U vremenu kada u državi Srbiji više nema zaštićenih, ova priča deluje kao dobra opomena i alarm da je “metla upravo počela da radi u sopstvenom dvorištu”, pa će tek potom i u komšijskom…

Nelegalna gradnja u Beogradskog bataljona

Da podsetimo, ovakve stvari se dešavaju i u Beogradu, a o čemu smo izveštavali i ranije, tačnije na opštini Čukarica, gde je jedna Beogradsku kompanija, koja se povezuje sa prethodnom pričom, čak i nakon zabrane Građevinske inspekcije u elitnoj Diplomatskoj koloniji nastavila gradnju.

Pitanje je, da li je, kao i u slučaju opštine Palilula i ovde potrebno obaviti ozbiljnu proveru rada opštinskih organa, kao i da li i u ovom slučaju postoje oni koji su zaštićeni.

Izvor: (Embargo.rs)
P.J.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eksplozija cacak

ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR IZ ČAČKA: Još uvek odjekuju detonacije iz magacina namenske, gori jedna od najpoznatijih fabrika…

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 5. jun 2021. godine