in ,

REŠENJA INSPEKCIJE NE VAŽE: Zatvoreno gradilište u Ulici Beogradskog bataljona puno radnika

U ULICI Beogradskog bataljona na Banovom Brdu danas je vladala radna atmosfera, što i ne bi bilo tako loše da onim što se dešavalo na gradilištu na ovoj adresi nisu prekršena sva moguća pisana pravila. Pre svega, reč je o nelegalnoj gradnji. Da budemo još jasniji, reč je o gradnji koju je građevinska inspekcija zabranila.

РЕШЕЊА ИНСПЕКЦИЈЕ НЕ ВАЖЕ: Затворено градилиште у Улици Београдског батаљона пуно радника

Rešenje o zatvaranju gradilišta doneto je 27. marta i postalo pravosnažno istog dana, postavljena je traka oko gradilišta na kojoj jasno, ćirilicom, piše da je ono zatvoreno, mašine su zapečaćene, a samo rešenje postavljeno je na vidnom mestu.

Ali…

Na licu mesta danas je zatečeno 30-ak radnika turskog porekla, kako uredno zidaju. Traka oko gradilišta je bila tu, ali ne i rešenje. Kako se saznaje, kuća se zida na državnom zemljištu bez dozvole. U katastru nepokretnosti Republika Srbija vodi se kao vlasnik parcele 1 kroz 1, dok se kao imalac prava na posebnom delu navodi jedna beogradska kompanija.

Građevinska inspekcija, policija i komunalna policija odmah su izašli na teren i efikasnom akcijom gradnja je obustavjena. 

Kako smo saznali, ovo je drugi put da se krši doneto rešenje građevinske inspekcije. Podizvođač radova je priveden u policijsku stanicu na saslušanje i protiv njega će najverovatnije biti podneta krivična prijava.

Iz kompanije koja zida na ovoj adresi nije stigao odgovor do objavljivanja teksta.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Imunitet krda

horoskop

Dnevni horoskop za 3. maj 2021. godine