in

Poleteo “Er Montenegro”, prvi komercijalni letovi za Beograd, Banja Luku i Ljubljanu

air montenegro

Čarter letom koji je prevezao crnogorsku fudbalsku reprezentaciju na utakmicu sa BiH u Sarajevo u srijedu je prvi put poletio avion nove crnogorske aviokompanije Er Montenegro, a za 10. jun najavljen i prvi komercijalni let kompanije osnovane nakon uvođenja u stečaj dugogodišnjeg nacionalnog autoprevoznika Montenegro Erlajns.

Zvaničnici kompanije saopštili su da imaju čast da najave početak operacija nove državne aviokompanije koja je tri mjeseca nakon osnivanja postala funkcionalna, ističući da je posebna čast što je prvi let organizovan za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju do Sarajeva.

“To je i jedan od razloga zašto postojimo – da pomognemo privredu i turizam Crne Gore i sve druge subjekte“, rekao je novinarima izvršni direktor kompanije Predrag Todorović.

On je podsjetio da je kompanija 8. februara bila registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata, te da osim papira o registraciji nije imala ništa više – ni ljude, ni kancelariju, ni kompjutere, ni avione.

„Danas, tri i po mjeseca kasnije, mi smo jedna funkcionalna kompanija koja ima dva aviona u svom vlasništvu, kompletnu strukturu koja funkcioniše i novi distributivni sistem za prodaju karata”, rekao je Todorović i dodao da su u kompaniji “izuzetno ponosni jer su tri i po mjeseca nakon osnivanja spremni smo da obavimo prvi let”.

Todorović je rekao da je prije nekoliko dana počela prodaja karata koja ide “odlično i prema očekivanjima”, navodeći da se radi o hiljadama karata.

“Najvažnije je da smo osposobili sistem da funkcioniše i da imamo karte za koje postoji interesovanje. Sigurni smo da će ova sezona biti uspješna“, saopštio je Todorović.

On je najavio da ce u narednim sedmicama biti osposobljen i drugi avion Air Montenegra, koji se trenutno priprema za početak operacija.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, saopštio je da mu je drago što će fudbalska reprezentacija prvi put letjeti novom avio-kompanijom Air Montenegro, navodeći da je FSCG u prošlosti imali dobru saradnju sa Montenegro Erlajnsom.

“Dobro je što je država smogla snage da osnuje novu kompaniju, jer je to bitno za Crnu Goru koja želi i mora da bude turistička destinacija“, poručio je Savićević.

Iz kompanije Air Montenegro ranije danas je saopšteno da će prvi komercijalni let 10. juna biti prema Beogradu, te da će do kraja juna biti realizovani letovi prema Banja Luci i Ljubljani.

Portparolka Er Montenegra, Mina Muković, rekla je da će Air Montenegro za sada letjeti jednim avionom koji je u potpunosti spreman za operacije, dok će uskoro za polijetanje biti spremna i druga letjelica.

Ona je najavila da će narednih dana javnosti biti poznate još dvije destinacije prema kojima će letjeti Er Montenegro.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

srbi u crnoj gori

Srbi u Crnoj Gori nisu kao Albanci u S. Makedoniji, a ni kao Srbi u BiH

vakcinacija dece

SZO odobrila upotrebu druge kineske vakcine – Sinovak