in

Protivmere zbog proterivanja ruskog dipolamte iz Severne Makedonije

Rusija je danas najoštrije osudila proterivanje ruskog diplomate iz Severne Makedonije i najavila da će preduzeti kontramere, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Protiv ruske diplomatske misije u Severnoj Makedoniji 14. maja je preduzet je neprijateljski čin. Lokalne su vlasti jednog od diplomata proglasile za ‘personu non grata’. Najoštrije osuđujemo takve neosnovane postupke koji ne mogu da ne utiču na odnose Rusije i Severne Makedonije. Uslediće protivmere“, navodi se u saopštenju. 

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije objavilo je u 18. maja da je, u skladu s članom 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, jedan diplomata u ambasadi Rusije u Skoplju proglašen nepoželjnom osobom u Severnoj Makedoniji.

Precizira se da je 14. maja u prostorije tog ministarstva bio pozvan ruski ambasador u Skoplju i da mu je tada „uručena nota kojom se nalaže da navedeni diplomata napusti teritoriju Severne Makedonije u roku od sedam dana“.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije se ne precizira koji je ruski diplomata poreteran i zbog čega.

(Pixabay)

Napisao Beta

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jovanjica

Birn: Pronadjeno pismo za Vučića prilikom hapšenja policajca

vakcinacija

Kovid 19 u Srbiji: Samo 391 novozaraženi, zatvara se beogradska arena