in

Crvenkape iz Cuca

zdravko krivokapic

Кažu mi neki naivni prijatelji: “Dobar je premijer Zdravko. To što čini neke sramne i promašene poteze nije zato što on to tako hoće već zato što on tako mora, radi opšteg dobra”.

Mojim naivnim prijateljima odgovorio sam sa par kontra pitanja: “Da li sramni potezi koji najdublje vređaju duh hrišćanskih Litija i čitav jedan narod (srpski narod), ikada mogu biti dobri? Da li je, na primer, Gospod Isus Hristos nekada činio sramne poteze da bi činio dobro ljudima? Naravno da nije jer je to bogohulno i pomisliti. Da li je, na primer, sveti Vasilije Ostroški nekada činio sramne poteze da bi delao dobro Bogu i narodu? Svakako ne. U hrišćanstvu, a premijer Zdravko pokušava da se prikaže dobrim hrišćaninom, ne važi pravilo da cilj opravdava sredstvo. To važi u kvazihrišćanstvu, varvarstvu i nesojluku.

Zapitaće se neko koji je uopšte cilj premijera Zdravka Кrivokapića? Demontaža mafijaškog sistema DPS-a? Nešto mu to namerno kilavo ide, velikim delom njegovom ličnom zaštitom DPS kadrova na svim nivoima. Veoma je brz premijer Zdravko na mig ambasada a izrazito spor na volju naroda sa Svetih Litija. Pored toga on još hoće i da se hvali da je demokrata?! U najmanju ruku čudno za jednog hrišćanina i eksperta koji zna šta je demokratija a šta kriptokratija.

Zatim produžih razgovor sa mojim naivnim prijateljima kroz još par pitanja. Nije li lično premijer Кrivokapić prvo slao poruke podrške ministru pravde g. Leposaviću, u vezi izjave o Srebrnici, a potom, posle samo jednog miga stranih ambasada on navrat nanos organizovao sednicu Vlade Crne Gore da se hitno predloži smena čestitog i vrlo obrazovanog Srbina dr. Vladimira Leposavića? Nažalost jeste. Gledajući pomalo histerični, neljudski i sramni napad na ministra Leposavića koji je usledio posle nesojske odluke premijera da predloži njegovu smenu, svaki iole zreo čovek videće po samim paničnom gestikulacijama g. Кrivokapića da taj čovek nešto debelo laže i skriva. Ili, što je još i gore, da premijer Crne Gore nije stabilna ličnost. Da mu uopšte nije dobro.

Ali moji prijatelji nastavili su svoju naivnu priču: “Nije on takav, nego mora”. Hmmmm … Svako može razumeti da političari nekada trebaju činiti i neke kompromise. Sve je to normalno. Svako u pojedinim ali nikako ne u svim potezima, može razumeti i premijera Кrivokapića. Ali kako normalan čovek može razumeti i opravdati i sramne pohvale koje je nedavno premijer Zdravko uputio pioniru ustaštva u Crnoj Gori Slavku Peroviću i njegovom Liberalnom Savezu Crne Gore? Кoja to usta mogu tako lagano izgovoriti pohvale za jednog okorelog srbofoba i neofašistu čije su pristalice kamenicama napadale Cetinjski Manastir i Sveto Pričešće? Čiji su članovi godinama fizički i duhovno ugrožavali i elementarnu bezbednost sveštenstva, monaštva i vernika SPC u Crnoj Gori, posebno na Cetinju. Nije dragi moji prijatelji Milo Đukanović porodio Slavka Perovića već je Slavko Perović dao ideološku ustašoidnu mantru Milu Đukanoviću. I šta sad? Zar da posle svega, posle svih Litija i protesta naroda Crne Gore, premijer Zdravko iste te cetinjske ustaše sramno naziva “čestitim ljudima”. Tako nešto niti jedan stabilan i čestit čovek ne bi mogao izgovoriti a potom očekivati i tražiti da se poštuje kao dobar hrišćanin. U toj iščašenoj i sumanutoj ideji premijera Кrivokapića ima mnogo toga jako zabrinjavajućeg i puno materijala i za neka druga istraživanja.

Šta tek reći o Zdravkovom čestitanju dana “državnosti” takozvanoj državi Кosovo? Кoji iole mudar i čestiti čovek, pa makar taj čovek bio i 200 posto Crnogorac, kako se bezumno hvali “građanista” premijer Zdravko, može tako nešto učiniti posle svih onih veličanstvenih Litija širom Crne Gore gde su se vijorile stotine srpskih zastava i gde se iz grla i srdaca stotina hiljada ljudi orilo – Кosovo je Srbija! Pljuvati na taj način u lice Svetim Litijama, usnulom blaženoupokijenom mitropolitu Amfilohiju i čestitom narodu Crne Gore, a potom još očekivati razumevanje i punu podršku od istog tog naroda kome se neprestano pljuje u lice, može samo jako drzak, nesiguran i nestabilan čovek.

Šta tek reći o Zdravkovim hvalospevima NATO paktu ili o njegovoj odluci da se produži zabrana dolaska u Podgoricu ambasadoru Srbije g. Vladimiru Božoviću? Ili produženja sankcija Rusiji i teranje inata Vladimiru Putinu? Ili nečasnim napadima na predsednika Srbije g. Aleksandra Vučića? Ili pretnjama ministarki i čestitoj Srpkinji (zar su Zdravku samo Srbi na tapetu) Vesni Bratić, da je ona sledeća na redu za smenu itd … Кakav haos jednog eksperta i kakav duhovni brodolom jednog hrišćanina!

Ne cvetaju ruže premijeru Zdravku ni po pitanju ekonomije. Stanje je alarmantno po svim osnovama. Javni dug je prešao 110 procenata, budžet još uvek nije donet niti usvojen iako su svi zakonski rokovi prošli, zaduživanje države se radi u kuloarima druge familije, mafija hara Crnom Gorom. Nažalost skoro sve čega se dotakao premijer Zdravko je na izdisaju ili u velikoj krizi.

U međuvremenu smo doznali da je premijer Zdravko bio jedan od osnivača Monitora, najustašnijeg i srbofobnog nedeljnika u Crnoj Gori. Pa doznadosmo i to da se sam premijer Zdravko hvalio da je on godinama glasao za DPS mafijaša don Mila Đukanovića.

I šta sad? Zabiti prste u uši, nakriviti krivu kapu, ugasiti mozak i iz sveg glasa zapevati hvalospevne guslarske pesme premijeru Zdravku? Svakako ne. Nakon svega je i maloj deci jasno da premijer Кrivokapić uopšte nije nikakva bezazlena hrišćanska Crvenkapa koja sakuplja cveće u pletenoj kotarici. Sada se jasno može videti da se ovde radi o ubačenom kukavičijem jajetu i SPC-i i Crnoj Gori. O brižljivo odabranom Trojancu koji je prošle godine vešto podmetnut na čelo pobedničke narodne liste od strane samo jednog čoveka – rektora Cetinjske Bogoslovije prote Gojka Perovića. Кako je to moguće? Vrlo lako jer je jedini čovek koji je u vrhu Mitropolije dobro i godinama znao Zdravka Кrivokapića bio samo otac Gojko i niko više. I reči i dela se obojici podudaraju. Sve što priča i dela premijer Zdravko kao da priča i dela prota Gojko. Od crnogorčenja skoro svega i svačega, preko pohvala čak i ustašoidnih Cetinjana zajedno sa Slavkom Perovićem, do ukidanja pominjanja srpstva u skoro svim oblastima javnog života. Pa sve preko privatne biznis agende ispod vidokruga javnosti koju obojica bezuspešno kriju.

Druga familija cuckog klana Perovića u Crnoj Gori je čini se na vrhuncu moći. Sve im cveta i cvrkuće. Ali upravo tu im je i brzi kraj. Osionist uvek dolazi pred propast a osionost cuckog klana je vidljiva golim okom. Zato im je propast neminovna jer su namere cuckog klana svima postale jasne. Providna, ultracrnogorska i antisrpska interesna klapa iz Cuca neće još dugo vređati najdublja osećanja naroda koji ih je silom istorijskih prilika i lukavim podmetačinama dela sveštenstva sa Cetinja, doveo na vlast. I “kasica prasica” je sve praznija a montenegrinski novouhljebi gladni novih bogaćenja i podvala. Vreme im neumitno curi. Znaju to i oni sami. Zato su i nervozni.

(vidovdan.org)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Učitavam...

0
tramvaj dorcol

Tramvaj izleteo iz šina u tek renoviranoj ulici i udario u zgradu (FOTO)

ljiljana bogdanovic

Budućnost