in ,

KRIMINALNE GRUPE “USPEŠNO” SAVLADAVAJU IZAZOVE PANDEMIJE: Falsifikovani PCR testovi se šire Zapadnim Balkanom

S ograničavanjem kretanja i uslovljavanjem ulazaka u veliki broj država uz negativan PCR test, na internetu je moguće pronaći oglase o prodaji lažnih negativnih PCR testova na prisustvo koronavirusa.

“U Srbiji je Tužilaštvo za organizovani kriminal u proteklih godinu dana procesuiralo 12 ljudi koji su bili dio kriminalnih grupa zbog izrađivanja lažnih PCR testova”, rečeno je u tom tužilaštvu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako se navodi u odgovoru, u dva odvojena postupka procesuirano je ukupno 12 lica.

“Šest pripadnika organizovane kriminalne grupe uhapšeno je 16. avgusta 2020. godine, kod njih je nađeno 16 falsifikovanih PCR testova. Sva lica iz te grupe su osuđena, od toga pet pravosnažno, dok jedno lice čeka pravosnažnu presudu”, navelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Drugi postupak, kojim je obuhvaćeno šest lica je u toku, dodaje se u odgovoru za RSE.

Organizovane kriminalne grupe na Zapadnom Balkanu, prema dostupnim podacima, uspešno “savladavaju” izazove koje je pandemija korona virusa stavila pred njih.

Sa ograničavanjem kretanja i uslovljavanjem ulazaka u veliki broj država uz negativni PCR test, na internetu je moguće pronaći oglase za prodaju lažnih negativnih PCR testova na prisustvo korona virusa.

Na mreži Telegram postoji desetak objava u okviru javnih i privatnih grupa u kojima se nude na prodaju falsifikovani negativni PCR testovi.

U jednoj takvoj grupi, navodi se da je cena testa 30 eura.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aleksandar Vucic

OGLASIO SE I VUČIĆ: “Neko će morati u zatvor!”

zoran milanovic

Sramna izjava Milanovića: Srbi su ubijani u Jasenovcu jer su pružali otpor