in

NIJE KRAJ! SUPERLIGA PROPALA ZA 48 SATI, ALI PEREZ NE ODUSTAJE: Kao da smo bacili atomsku bombu, nastavljamo projekat!

Superliga

Predsednik Real Madrida je baš uveren u ideju koja je podigla mnogo bure u svetskom fudbalu.

Ne stišava se bura oko Superlige Evrope, a sada se ponovo o svemu oglasio Florentino Perez!

Predsednik Real Madrida je pre par dana bio gost na jednoj španskoj televiziji kada je ponosno isticao novi projekat na čijem čelu je on trebalo da propadne, ali samo 24 sata kasnije – ta ideja je bila propala.

Ipak, iako su gotovo svi klubovi koji su bili upleteni u projekat rešili da napuste ideju o Superligi Evrope i ponovo se priklone UEFA, Florentino Perez ne odustaje.

On je u gostovanju za “El Largero” govorio da je ovaj projekat sada samo na pauzi i da je on izuzetno potreban evropskim klubovima.

IZVOR: PROFIMEDIA

“Nastavićemo da radimo. Tražimo načine da ovo ostvarimo. Bila bi šteta da to ne uradimo”, počeo je Florentino Perez o projektu Superlige.

Gotovo svi klubovi su napustili ideju Superlige Evrope, ali Perez tvrdi da je situacija ipak – drugačija!?

“Oni nisu otišli. Svi smo i dalje zajedno u tome, smišljamo načine kako da ovaj projekat izvedemo. Svaki predsednik je bio spreman da priča o tome, ali su nas sutradan ‘ubili’. Nismo to očekivali. Bilo je kao da smo bacili atomsku bombu. Izgledalo je kao da su već znali sve i da su nas samo čekali”, rekao je predsednik Reala i o reakcijama svetske javnosti kada je čitav projekat objavljen.

“Nastavićemo da radimo i da pričamo sa svima. Otvoreni smo za sve što je najbolje za fudbal.”

Perez je istakao da je svetskom fudbalu ovaj projekat potreban kako on ne bi propao, mada nije baš najjasnije objasnio kako je to tačno slučaj.

florentino perez luka jović

IZVOR: PROFIMEDIA

“Ovo moramo sada uradimo. Ne možemo da čekamo tri godine. Novac dolazi od dobrih mečeva, gde postoji takmičenje. Morate da imate mečeve kao Federer – Nadal koji interesuju navijače. Imam obavezu prema Real Madridu da budem pionir. Ako tu ima novca, tu je novac za sve. Projekat je sada na pauzi”, samouveren je Perez.

Na kraju se dotakao i Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA koji je žestoko opleo po predsednicima klubova nakon što je 12 klubova želelo da se odmetne i drzne da osnuje svoje takmičenje.

“Nikada nisam video takvu agresiju od predsednika UEFA. To je bilo orkestrirano. Nikad nisam video pretnje i uvrede, kao da smo ubili nekoga. Fudbal mora biti spasen. Želim edukovanog predsednika UEFA, koji ne vređa. Svi imamo obavezu na dijalog i predsednik UEFA nije to dobro uradio”, rekao je Florentino Perez.

On je istakao da klubovi više ne mogu da kupuju igrače kao što su Kilijan Mbape i Erling Holand jer su preskupi, mada je zanemario činjenicu da klubovi baš i nisu u obavezi da troše stotine miliona evra na dovođenje jednog igrača…

(Mondo)

Napisao Mondo

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nikola jokic

JOKIĆU MAJSTORE! NOVA MVP PARTIJA SRBINA U LUDOJ ZAVRŠNICI: Rešetao Nurkića, pa odbranom doneo pobedu Denveru! (VIDEO)

Vakcina, za ili protiv?