in

OVO UPOZORENJE BI TREBALO OZBILJNO SHVATITI: “Nemojte stajati na suprotnoj strani od 1,4 milijarde Kineza”

kina i amerika

Kina je danas poručila Sjedinjenim Američkim Državama da, u vezi s Tajvanom, “prestanu da se igraju vatrom”.

Iskazali su nezadovoljstvo, jer Vašington namerava svojim zvaničnicima da omogući slobodnije kontakte sa zvaničnicima tog kineskog ostrva, piše Tanjug.

Odluka američkog State Departmenta o produbljivanju odnosa s Tajvanom usledila je usred pojačanih kineskih vojnih aktivnosti oko ostrva, uključujući gotovo svakodnevne upade avijacije u tajvansku zonu PVO, navodi Reuters.

Kina stoga apeluje na Sjedinjene Države “da se ne igraju vatrom po pitanju Tajvana, da odmah zaustave bilo koji oblik američko-tajvanskih zvaničnih kontakata, oprezno i na odgovarajući način obrade stvar i ne šalju pogrešne signale tajvanskim snagama za nezavisnost kako ne bi subverzivno uticale i oštetile kinesko-američke odnose i mir i stabilnost širom Tajvanskog moreuza”, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine.

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je u nedelju da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog agresivnih akcija Kine protiv Tajvana.

U pisanom odgovoru na Blinkenovu primedbu, kineski MSP naveo je da je vlada imala apsolutnu odlučnost da zaštiti suverenitet zemlje.

“Nemojte stajati na suprotnoj strani od 1,4 milijarde Kineza”, dodaje se u pismu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zagreb

INCIDENT U SRCU ZAGREBA: “Imate li malo mozga u glavi, ZAR DA NAMA SRBIN BUDE…”

bane vidakovic

Banetu Vidakoviću 100.000 dinara kazne zbog heroina