in ,

Žuta i siva: Boje tokom godine i kako ih nositi

Kao svake godine, tako i ove, Institut za boje Pantone odabrao je boju godine. Prošle godine to je bila plava boja, a ove godine reč je o dve boje – žutoj i sivoj.

Ove boje možemo posmatrati i kao modni “jin i jang” – savršeno se nadopunjuju i slažu jedna s drugom, a istovremeno ih možete kombinovati sa tako mnogo drugih boja. Donosimo vam samo par primera na koje ih možete nositi i kombinovati, a sasvim smo sigurne da ćemo ove boje nositi tokom cele ove godine.

Kaput


Tokom zimske sezone, kaput je jedan od komada garderobe koji je apsolutno nezamenjiv – zaista, pomoći će vam da vam uvek bude dovoljno prijatno. A, ukoliko volite klasične komade garderobe, onda je sivi kaput jedna od najboljih opcija.

Blejzer


Ovaj svestrani komad garderobe “dušu je dao” za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima tokom prolećne i jesenje sezone, a da bi celokupni stajling bio veoma svež i moderan, žuti blejzer sigurno će vam u tome pomoći.

Prelepo neutralno


Neutrali su uvek odlična opcija, a ono što je fantastično kod boja iz ovog spektra jeste da se međusobno fantastično slažu. Shodno tome, sa neutralnim nijansama nikada ne možete pogrešiti ni “preterati” – bez problema možete kombinovati više neutrala i dobiti fantastično modno izdanje.

Kolor bloking


Žuta je veoma zahvalna za kombinovanje, što sa neutralnim što sa bojama iz suprotnog spektra. Zapravo, ovo drugo nam je i zanimljivije – kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja) će vas uvek dovesti u centar pažnje, jer pomoću ovog trenda možete dobiti veoma upečatljiv stajling.

Kožna jakna


Kada je reč o kožnim jaknama, već vam je poznato kako je reč o vanvremenskom modnom klasiku te da je nose žene svih generacija. Takođe, najčešće ćemo naići na smeđu ili crnu kožnu jaknu, ali nema greške ni ako se odlučite za sivu – možete je kombinovati na isti način na koji biste to uradile sa crnom jaknom (naravno, sve u zavisnosti od samog modela jakne).

Žuta za sve prilike


Naravno da žutu možete nositi u svim prilikama, a ono što je odlično jeste što nam ova prekrasna boja dolazi u više nijansi, od svetlijih do tamnijih, a sve su jednako dobre za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Monohromatski stil


Monohromatski stil (kombinovanje istih boja ili kombinovanje jedne boje različitih nijansi) odlična je opcija za one dane kada baš i ne znate šta da obučete. Naravno, ovde se možete odlučiti da dodate asesoare svetlijih nijansi (ako je reč o sivom monohromatskom izdanju), bilo da one dolaze iz neutralnog ili vatrenog spektra.

Haljina


Žuta haljina će vas sigurno dovesti u centar pažnje, a posebno je odličan izbor tokom letnje sezone, kada nam je ten nešto tamniji nego uobičajeno. A da sve bude još upečatljivije, haljini dodajte sive sandale i aksesoare u vatrenim nijansama.

Žuta i siva


Sama kombinacija žute i sive je spektakularna! Zapravo, to je kombinacija boja koju možete nositi u svim prilikama: savršeno se dopunjuju i “umiruju” jedna drugu, a njihova kombinacija nam daje zaista veoma upečatljivo modno izdanje.

Napisao MiniMagazin

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vakcinacija

Srbija poziva strance na vakcinu, dok je njeni građani odbijaju

bombardovanje beograda

NEMAČKO ZLOČINAČKO USKRŠNJE BOMBARDOVANJE BEOGRADA 1941. GODINE