in ,

Jordanski princ u kućnom pritvoru! Tako tvrdi u videu koji je snimio

jordanski princ

Jordanski princ Hamza objavio je u video snimak koji je poslat svetskim medijima u kojem tvrdi da mu je komandant jordanskih oružanih snaga rekao da ne napušta kuću i da ne komunicira sa ljudima, nekoliko sati nakon što je vojska tvrdila da nije u kućnom pritvoru.

Vrhovni komandant Jusef Ahmed al-Hunaiti negirao je da je bivši prestolonaslednik i polubrat kralja Abdulaha bio pritvoren ili u kućnom pritvoru. Ali, princ Hamza je ubrzo nakon toga objavio dva video zapisa koji su u suprotnosti sa izjavom vojske.

Snimio dva video snimka

„Jutros me posetio komandant Generalštaba jordanske vojske koji me je obavestio da ne smem da izlazim, da komuniciram sa ljudima ili da ih upoznam jer je na sastancima kojima sam prisustvovao ili na društvenim mrežama bilo kritika prema kralju zbog mog posete “, rekao je Hamza na engleskom u video snimku koji je objavio BBC.

Hamza je rekao da nije lično optužen za izricanje kritika na račun kralja Abdulaha II. Takođe je rekao da mu je uklonjeno obezbeđenje i da su mu prekinute telefonska i internet veza.

„Ovaj satelitski internet je moj jedini način komunikacije“, rekao je, dodajući da mu je kompanija rekla da će i on biti ukinut.

„Nisam odgovoran za propuste u upravljanju, za korupciju i za nesposobnost koja je vladala u našim upravljačkim strukturama u poslednjih 15 do 20 godina“, dodao je princ.

Još jedan video u kojem govori na arapskom objavila je Al Jazeera. I ranije je bilo glasina o podelama u jordanskoj kraljevskoj porodici, ali takvi javni raskoli su retki.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

branislav nusic

Oglas

tutin

Bili centar pakla korone, a sada izbegavaju vakcinaciju: od 30.000 stanovnika samo 1.700 je dobilo prvu dozu vakcine, a 700 drugu.