in ,

Zgodna i bez teretane: Vežbe za koje je potrebna samo stolica

Odlažete odlazak u teretanu ili na aerobik zato što jednostavno nemate vremena? Međutim, taj izgovor više “ne pije vodu”, jer sada možete da odradite kompletan trening kod kuće, a sve što je potrebno je jedna obična stolica. Evo i kako.

Sklekovi

prvi
Dlanove naslonite na stolicu te zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek (s tim da su vam sada ruke uzdignutije u odnosu na stopala). Zategnite celo telo, a zatim savijte laktove tako da vam brada dođe iznad stolice. Zadržite par sekundi pa se vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite pet do deset ponavljanja (zavisno u kakvoj ste fizičkoj formi). Vežba “pogađa” srednji deo tela, leđa, grudi i ruke.

Naizmenično podizanje kolena

druga
Zauzmite položaj kao na slici (podlakticama se naslonite na stolicu, a noge odmaknite od nje). Naizmenično podižite, prvo desno koleno ka levom laktu, a odmah zatim i levo koleno ka desnom. Uradite deset ponavljanja svakom nogom. Ovom vežbom ćete ojačati stomak, leđa i zadnjicu.

Vežba za bočne trbušnjake

treca
Stanite iza stolice, okrenite se bočno te se desnom rukom uhvatite za nju. Levu ruku dignite iznad glave, a levu nogu ispružite u stranu. Savijajte se u struku tako što ćete istovremeno spuštati ruku, a dizati nogu. Uradite petnaest ponavljanja pa zamenite strane. Vežba je odlična za bočne trbušnjake, ruke i zadnjicu.

Udarac unazad

cetvrta
Obema rukama se uhvatite za stolicu i nagnite se ka napred. Težinu prebacite na levu nogu, a desnu nogu podignite u visini kuka. Koleno desne noge privucite ka desnom laktu pa vratite unazad, baš kao da nešto udarate. Uradite deset ponavljanja jednom nogom pa isto toliko i drugom. Ova vežba “pogađa” mišiće stomaka i zadnjice.

Podizanje noge

peta
Rukama se uhvatite za stolicu, a noge odmaknite. Težinu prebacite na levu nogu, a desnom zakoračite prema nazad. Zategnite stomak te podignite desnu nogu uvis. Zadržite sekund pa vratite u početni položaj. Uradite deset ponavljanja jednom nogom, a zatim i drugom. Vežba jača mišiće zadnjice, zadnju ložu kao i mišiće donjeg dela leđa.

Podizanje stopala na stolicu

sesta
Stanite ispred stolice. Na stolicu naizmenično podižite levu pa desnu nogu. Vežbu radite, ukoliko je moguće, od 45 do 60 sekundi. Rukama održavajte ravnotežu. Ova kardio vežba odlična je za srce, noge, trbušnjake i ruke.

Kruženje nogom iznad stolice

sedma
Stanite ispred stolice i ruke ispružite u stranu. Podignite nogu u vis, zatim prebacite preko stolice i spustite na tlo. Odmah isti pokret uradite i drugom nogom. To je jedno ponavljanje. Uradite ukupno deset. Ova vežba isteže kukove, butine i trbušnjake.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

naocare za prosirenu stvarnost

Majkrosoft ugovorio sa američkom vojskom posao od 22 milijarde dolara: obećali da će proizvesti više od 120.000 naočara za proširenu stvarnost

Ubica sa Kapitola

Novi napad na Kapitol: objavljen identitet napadača u Vašingtonu, kao i njegove nedavne Facebook poruke