in ,

Evo kako da privučete pozitivnu energiju u svoj dom

feng shui

Feng shui je nauka koja je nastala na prostorima stare Kine. Feng znači vazduh, a shui znači voda. Nauka se temelji na verovanju da kroz svaki dom treba da protiče pozitivna energija (chi), kao bistra izvorska voda i sveži planinski vazduh.

Feng shui je primenjiv na sve delove vašeg doma. Međutim, najviše pažnje morate posvetiti ulaznim vratima. Ona predstavljaju barijeru između vašeg intimnog života i spoljašnjeg sveta. Iskoristite sledeće savete da biste u svoj dom uneli pozitivnu energiju.

Osećaj dobrodošlice


Uredite prilaz kući. Popravite pokvareno svetlo. Nabavite novi otirač. Kupite zvonce koje se oglašava prijatnim zvukom. Ako ništa, svaki dan metlom očistite ulaz. To su neke osnovne stvari koje vaš dom čine prijatnim i pune ga pozitivnom energijom.

Mirisi i boje


Mirisno i šareno cveće donosi lepotu i zdravlje u vaš dom. Vodite računa o njemu i ono će vam, zauzvrat, pružiti energiju zahvaljujući kojoj ćete imati sve što poželite.

Vetreno zvono


Vetrena zvona sprečavaju negativnu energiju da uđe u vaš dom. Postavite ga negde gde postoji strujanje vazduha, nikako direktno iznad ulaznih vrata i nipošto nemojte sedati ispod njih. Cevčice moraju biti šuplje, jer njihova svrha je da uvlače negativnu energiju koju zatim transformišu u pozitivnu i izbacuju je van.

Istaknite adresu


Vodite računa da su adresa i broj kuće uvek vidljivi. Održavajte ih, čistite i menjajte kada dotraju. Na ovaj način će pozitivna energija uvek znati gde da vas pronađe.

Svakodnevno koristite ulazna vrata


U kuću nikada nemojte ulaziti na sporedna vrata (kroz terasu, podrum ili zadnja vrata). Ako želite da svoj dom ispunite pozitivnom energijom, uvek, ali uvek koristite prednja ulazna vrata. Ako i ne izlazite napolje u toku dana, obavezno otvorite i zatvorite vrata. Na taj način ćete privući zdravlje i bogatstvo u svoj dom.

Ne “navlačite” smeće ispred vrata


Što se više i šire vrata mogu otvoriti, to su vama veće mogućnosti za uspeh. Ne skupljajte nepotrebne stvari i ne gomilajte ih pred ulaznim vratima. Ukoliko su vam vrata “zatrpana” svim i svačim, ne nadajte se da ćete imati novca, snage i energije da idete kroz život. Međutim, ako je sve uredno i na svom mestu, omogućićete protok pozitivne energije i samim tim obezbediti sigurnost, udobnost i sreću u svom domu.

(minimagazin)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

aprililili

Voja Žanetić: Mora da se (ne) šalite

park

Korona virus: Možete li da se zarazite napolju i kad su šanse najveće