in ,

Samsung predstavio tri nova mobilna telefona, cene su veoma pristupačne

SAMSUNG je u sredu predstavio novu liniju svojih midrange uređaja, a radi se o čak tri nova telefona: Galaxy A52, A52 5G i A72.

Iako se na prvi pogled čini kako je reč o uređajima sličnih specifikacija, postoji nekoliko bitnih razlika.

Podjednako je bitno naglasiti i da ovi uređaji po pristupačnim cenama pokazuju da je Samsung itekako prepoznao potrebe prosečnih korisnika od kojih velika većina nije spremna izdvajati preveliki novac za uređaj koji će verovatno zameniti za godinu ili dve. Ono što traže su što bolje performanse za što manje novca, a Samsung je, kvalitetno pripremljen, ovog puta odlučio puno ozbiljnije (rekli bismo s “teškom artiljerijom”) da udje u borbu za deo tržišta kojim vladaju kompanije kao što su Xiaomi ili Oppo.

Za početak krenimo od razlika između modela.

Oba modela A52 i A72 imaju četiri kamere koje uključuju glavni senzor od 64 MP, 12 MP ultra-širokougaonu i 5 MP makro sočivo. I dok A52 kao četvrtu kameru ima 5 MP koja određuje dubinu, A72 ima 8MP telefoto sočivo.

A72 takođe dolazi sa Samsungovom tehnologijom Space Zoom koja kombinuje AI digitalni i optički zoom. U prevodu to znači da možete zumirati do 30 puta, za razliku od modela A52 koji imaju mogućnost zooma od 10x.

Što se ekrana tiče, oba modela A52 imaju ekrane od 6.5 inča (407 ppi) s osvežavanjem ekrana od 90 Hz, dok A72 ima 6.7-inčni displej (394 ppi) i 120 Hz. Sva tri telefona dolaze sa 32 MP selfi kamerom sa sada već standardnim hole-punch izdanjem koje se pokazalo kao najmanje napadno rešenje kada govorimo o prednjim kamerama smeštenim na ekranu.

Modeli A52 i A72 imaju Qualcommove 720 čipove, a 5G varijanta 750G čip. Svaki model dolazi sa 8GB RAM-a i 256 GB interne memorije, zavisno od modela, ali postoji i opcija za microSD proširenje do 1TB.

Modeli A52 imaju bateriju od 4500mAh, dok je model A72 nešto jači s baterijom od 5000mAh. U Samsungu tvrde da baterija drži do dva dana normalnog korišćenja, ali to, svakako, zavisi od toga koliko uređaj koristite.

Mnoge će ovo podsetiti na specifikacije Galaxy S21 flagshipa čija se cena kretala od 800 dolara za najslabiji model. Ovde govorimo o uređajima koji će biti možda i upola jeftiniji.

Prisetimo se, prošlogodišnji A51 i A71 kretali su se između 400 i 600 dolara. Iako bi razlike u cenama mogle da postoje, pretpostavljamo da se neće preterano razlikovati od tog cenovnog ranga.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mark zukerberg

Skoro 10.000 ljudi radi na “sledećoj velikoj platformi”

vakcina

Nemački naučnici: postoji rešenje u slučaju tromboze