in

Crvena Zvezda ponudila najveću platu u istoriji fudbala u regionu.

Crvena Zvezda planira da obori rekord klubova sa prostora bivše Jugoslavije i dovede igrača sa godišnjom platom od 1,2 miliona evra.

Aleksandar Dragović

Reč je o Aleksandru Dragoviću, štoperu Bajera iz Leverkuzena. Dragović, standardni igrač nemačkog kluba, i Zvezda mesecima pregovaraju o ugovoru. Dragović ima ugovor sa Bajerom do kraja sezone i na Marakanu može da dođe u julu bez nadoknade.

Zvezda je 30-godišnjem štoperu ponudila1,2 miliona evra, najveću platu u istoriji srpskog fudbala, ali i najveću u bivšoj Jugoslaviji. Srpski šampion planira da potpiše trogodišnji ugovor sa Dragovićem, koji u Bajeru ima tri miliona evra po sezoni.

Dragović je u Bajeru od 2016. godine. Pre toga, proveo je tri godine u kijevskom Dinamu, dve u Bazelu i tri u bečkoj Austriji. Bajer ga je jedne sezone poslao na pozajmicu u Lester. Za austrijsku reprezentaciju debitovao je pre 12 godina i do sada je odigrao 86 utakmica.

“Ako imate priliku da uzmete Dragovića, ne čekajte dugo. Učinite nešto, radite nešto što je pre moguće. On mi je prijatelj. Čovek je bolesna zvezda, bukvalno bolestan. Koristite ga kad možete”, hrvatski fudbaler Tin Jedvaj rekao je nedavno srpskim medijima o saigraču koji je ove sezone odigrao 25 utakmica za Bajer.

Do sada je rekord u srpskom fudbalu bila zarada Zvezdinog Boačija (milion evra po sezoni), a Partizanov rekord je 900 hiljada evra za Zorana Tošića.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 19. mart 2021. godine

Sputnik V

Nemački čelnici požuruju Europsku uniju da odobri Sputnik V