in

Lak trik koji poboljšava ukus ovsene kaše – bez kalorija

Ovaj trik u pripremanju ovsenih pahuljica je prava revolucija – one budu finije, punijeg ukusa i bez dodanih kalorija.

Postoji jedan jednostavan način kojim svojim pahuljicama možete poboljšati ukus – tostiranje.

“Ne koristim otmene pahuljice koje se moraju kuvati satima i ne prelivam ih maslacem i pavlakom (iako, njam). Jednostavno lagano tostiram pahuljice na dnu lonca pre dodavanja tečnosti”, napisala je nutricionistkinja Medi Švajcer Lame, prenose 24 sata.

Jednostavna je tehnika, a celi postupak kuvanja je gotov za desetak minuta. Ako tražite načine da pahuljicama dodate nešto novo, kako vam ne bi dosadile ili pokušavate da podstaknete svoju porodicu na jedenje istih, stvaranje malo dodatnog ukusa je dobar način da to postignete. –

“Jednostavno postavim lonac s teškim dnom na srednju vatru. Kad se zagreje, stavite pahuljice na dno i tostirajte ih često mešajući otprilike 2 minuta dok ne vidite da počinju da tamne. Osetićete miris tosta, a pahuljice će postati smeđe-zlatne i to je cilj tostiranja. Dodajte svoju tečnost za kuvanje (ja volim mešavinu vode i mleka) i kuvajte normalno prema uputstvu na pakovanju”, objasnila je postupak.

Foto: Shatterstock

Dodala je da za doručak za posebne prilike (poput subotnjeg jutra ili praznika), ljudi mogu isprobati da prepeku pahuljice na malo maslaca, koji posmeđi i stvara još bolji ukus. Kaže da dodatna masnoća takođe pomaže da se duže ostanete siti, a gotovim pahuljicama dodaje punoću ukusa.

“Mislim da se svi možemo složiti da su ovsene pahuljice često nositelj i drugih ukusa, obično slatkih poput javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera”, zaključila je.

Izvor: Nova

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kolege se opraštaju od Đuričića: Širio pozitivnu energiju, biće upamćen u svetu

dior

DIOR neobičnim filmom predstavio PROLEĆNU KOLECIJU: Mistično i bajkovito (VIDEO)