in

Ima samo 22 godine a obišla je ceo svet: Evo kako je ova devojka završila u Ginisovoj knjizi rekorda

Leksi Alford je obišla sve države na svetu, a sada edukuje druge kako da učine to isto

Leksi Alford sada ima samo 22 godine, a već je obišla sve krajeve ovog sveta. Sada na društvenim mrežama pokušava da ohrabri i edukuje druge mlade putnike, kako najefikasnije da ogranizuju putovanja.

Prošle godine je bila na karnevalu u Brazilu sve dok korona virus nije ušao u državu. Posle toga se vratila u SAD i pauzirala sa putovanjima.

Međutim, i tokom pandemije je uspevala da putuje. Posetila je Tursku i Južni Kurdistan. Ona kaže da joj nikada nije bio cilj da postane najmlađa osoba koja je obišla svet.

– Počela sam da putujem kada sam bila veoma mlada. Moja mama je imala turističku agenciju. Često me je ona vodila sa sobom na putovanja, čak i kada je trebalo da idem u školu – prisetila se Leksi.

Do svoje 18. godine ona je obišla već oko 70 zemalja.

– Rano sam završila srednju školu i postala saradnik kod mame u turističkoj agenciji – dodala je.

Kaže da joj je, još od 12. godine, san bio da iskusi kako je živeti bez obaveza poput škole i posla samo putujući.

– Štedela sam novac da bih mogla da putujem godinu dana bez prestanka – rekla je Alford.

Jednom se setila da proveri koliko ima godina osoba koja drži rekord najmlađe osobe koja je obišla svet. To je bio Džejms Askit koji je do 24. godine obišao sve države sveta. Tada se Leksi setila da bi mogla da obori taj rekord.

Na kraju je i uspela u tome.

Najbolje destinacije

– Imam spisak pet omiljenih destinacija. Indoneziju volim zbog ronjenja, Venecuelu zbog prirode, Pakistan zbog gastoljubivog naroda i prelepog pejzaža, a Egipat zbog istorije. Ipak, Island je najčarobnije mesto na svetu, neverovatno ostrvo – priznala je.

Leksi je takođe napomenula da uživa u samostalnom putovanju. Smatra da bi svako barem jednom u životu trebalo da otputuje sam.

– Ne morate da posetite sasvim drugu kulturu, možete jednostavno da obiđete neku susednu državu. Ali putovanja na kojima ste sami daju vam veliku slobodu – rekla je mlada devojka za Euronews.

Izvor: Telegraf

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zoran kesic

Zoran Kesić: Moji tradicionalni neprijatelji

Krizni štab ima tri opcije – crveni, zeleni ili žuti paket mera