in ,

10 najuticajnijih žena u istoriji

Žene su često izostavljene iz knjiga iz istorije, ali su u istoriji igrale često glavne uloge. Ovde smo da vratimo naraciju i ispričamo priču onakvu kakva je trebalo da bude ispričana. Ove dame su otvorile put našoj veličini, pa im dajmo znak poštovanja.

1. Lady Diana

Najpoznatija po svojoj filantropiji i želji da poboljša svet oko sebe, Dajana je bila prva supruga princa Čarlsa. Iako je bila poznata po svom venčanju koje je videlo preko 700 miliona ljudi, postala je isto toliko sinonim za svoju dobrotvornu organizaciju za bolesnu decu i podizanje svesti o zabrani nagaznih mina, HIV-a / AIDS-a i mentalnih bolesti.

2. Coco Chanel

Francuskoj modnoj dizajnerki Coco Chanel nije bilo lako – nakon teškog detinjstva u Francuskoj, dizajnirala je i odenula druge uticajne žene u svoja ikonična odela poput Jackie Onassis, koja su kombinovala gracioznost feminizma sa tihom snagom ženstvenosti.

3. Ana Frank

Žena koja je preživela holokaust i holandska jevrejska autorka, za vrame skrivanja od nacista napisala je dnevnik Ane Frank, koji je postao poznat širom sveta kada je objavljen. U dnevniku ona beleži svoja iskustva, 13-godišnje devojčice koja je bila prisiljena da se sakrije u tajno skrovište i koja je morala da odraste mnogo ranije nego što je trebalo. Bez obzira na sve što je pretrpela, verovala je da su ljudi „zaista dobri u srcu“.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ovako izgleda život u Izraelu: Otvoreni restorani, čak je održan i veliki koncert

I to mi je neki revolucionar: Svi prozivaju Nikolu Koju jer je snimio seriju za RTS