in ,

LIKVIDIRAN ŠARIĆEV ČOVEK OD POVERENJA: Milan Milovac zvani Cigla ubijen u Ekvadoru!

Milan Milovac, blizak saradnik Darka Šarića, koji je u osuđen na 11 godina zatvora zbog kokaina, likvidiran je u Južnoj Americi. Porodica ga je sahranila u subotu.

Milan Milovac (47), koji je u Srbiji osuđen kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića i blizak Šarićev saradnik pravosnažno na 11 godina zatvora, ubijen je u Ekvadoru, piše Kurir. Njegovo telo dopremljeno je u Srbiju i on je u subotu sahranjen na beogradskom Bežanijskom groblju. 

Poternica Interpola

– Porodica svakodnevno dolazi na grob i tu provodi po nekoliko sati – kaže sagovornik.

On podseća da je Milan Milovac, zvani Cigla, koji je bio hrvatski državljanin, 11 godina bio na poternici Interpola koju je Srbija za njim raspisala 2010. godine, kao i da su postojale operativne informacije bezbednosnih službi da je on u Južnoj Americi.

– Nakon predaje Darka Šarića 2014. Milovac je preuzeo vođstvo nad klanom. Za Milovcem je Srbija raspisala Interpolovu poternicu i o njemu se ništa nije znalo godinama. Ubijen je 12. januara u Ekvadoru, a pretpostavlja se da se i tamo bavio trgovinom drogom i da je bio povezan s kartelima. Informacije službi bezbednosti ukazuju da je učestvovao u prebacivanju velikih količina kokaina u Evropu – kaže izvor Kurira.

Okolnosti pod kojima je nastradao jedan od navodno najbližih Šarićevih ljudi zasad nije poznato.

Lažna dokumenta

– Od kada je 2009. pokrenuta akcija “Balkanski ratnik”, o Milovcu se ništa nije znalo i on je 12 godina bio u bekstvu. Prema navodima optužnice po kojoj im se sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu, bio je zadužen za distribuciju droge po Evropi, a do njegovog imena navodno se došlo tokom zaplene droge u Italiji. Tokom postupka pominjao ga je i svedok-saradnik, koji je za Milovca izjavio da je zaradio 600.000 eura od prodaje droge – podseća sagovornik Kurira. On navodi i da se veruje da su mu pripadnici podzemlja obezbedili da se godinama uspešno skriva.

– Najverovatnije je koristio lažna dokumenta tokom boravka u Ekvadoru – objašnjava on i dodaje da se veruje da se u toj zemlji skrivao sa još nekoliko odbeglih pripadnika te kriminalne grupe.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

voja zanetic

Voja Žanetić: Tamoionda Tours

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 06. mart 2021. godine