in ,

Svet se trese zbog Darine nominacije – da li će najtužniji film dobiti oskara

Izvor: Mondo

Reditelj kaže da će negativne kritike doprineti tome da se “Dara iz Jasenovca” ne nađe u prvih pet, dok producent podseća šta se desilo prošle godine s južnokorejskim “Parazitom” – šta vi kažete?

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je listu od čak 366 filmova koji su pogodni kandidati za razmatranje za najbolji film godine, među kojima je i domaće ostvarenje “Dara iz Jasenovca” Predraga Gage Antonijevića.

Najbolji film će osvojiti Oskara 25. aprila prilikom 93. dodele prestižnih nagrada, a sada su se povodom nominacije oglasili i reditelj Predrag Gaga Antonijević i producent Maksa Ćatović.

“Ovo je velika pobeda ‘Dare iz Jesenovca‘ i drago mi je što je ušla  u kvalifikaciju za najjaču kategoriju – ‘najbolji film’. U toj kategoriji su uglavnom filmovi američke produkcije, ali dogodi se da tu završi i po neki strani film”, rekao je Antonijević i dodao da su negativne kritike medija poslednjih meseci umanjile šansu našem filmu da uđe u finalni izbor.

“Ti tekstovi će sigurno umnogome doprineti da se ‘Dara iz Jasenovca’ ne nađe u top pet filmova koji će i zvanično biti nominovani za Oskara, ali bez obzira na sve, ovo je veliki uspeh”.

Producent Maksa Ćatović se nada da će “Dara iz Jasenovca” imati šansu, baš kao i južnokorejski film koji je prošle godine proglašen za najbolji.

“Prošle godine je u kategoriji zlatnu statuu odneo ‘Parazit’ i napravio ogromno iznenađenje. Možda se to dogodi i sa našom ‘Darom iz Jasenovca”

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Priveden Slaviša Kokeza na informativni razgovor

Autofagija sprečava maligne bolesti, a i da zaraženi koronom razviju težu kliničku sliku