in

Rat Srba i Hrvata na mreži oko filma

FILM Dara iz Jasenovca, naš kandidat za Oskara, do sada je imao priliku da gleda veoma mali broj ljudi, ali to ne sprečava mnoge ljude koji ga nisu gledali da mu daju izuzetno niske ili izuzetno visoke ocene na IMDb-u .

Zašto – možda se pitate? Svakako ne zato što je film tako grozan ili tako sjajan, već zato što su Srbi i Hrvati ponovo stigli jedni do drugih putem društvenih mreža.

Sve je počelo kada je Variety, filmski magazin, objavio kritiku Jaya Weissberga koji je film nazvao „neskrivenim primerom srpske nacionalističke propagande“, o čemu su izveštavali brojni hrvatski i srpski mediji, a oglasio se i ministar Vulin.

Istog dana, film je na IMDb počeo da dobija loše komentare, uglavnom korisnika iz Hrvatske, koji su mu ostavili najnižu ocenu (jedinicu). Informacije o ovome počele su da se dele na društvenim mrežama, pa su se i u Srbiji organizovali, kako bi uzvratili.

“Još jedna srpska laž. Politički motiviran film, pun laži. Srbi ovim filmom žele demonizirati sve Hrvate. Smiješno”, jedan je od komentara.

A onda je krenulo i iz Srbije:

https://twitter.com/Bordzije/status/1354710945700995078

Mnogi su to oberučke prihvatili pa su se nakon par niskih ocena na IMDb-u zaredjale same desetke za verovatno nepogledan film, kao i izrazito pozitivne recenzije.

Film koji trenutno na spomenutoj stranici ima ocenu 9.7 u Srbiji bi premijeru trebalo da ima u aprilu ove godine, a za sada se ne zna da li će se prikazivati i u Hrvatskoj.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 29. januar 2021: Nailazi snažna energija, spremite se za težak period

Dragon Boat: Nema zime u klubu Motion