in , ,

Naučnici klonirali životinju, ugroženu vrstu tvora


Crnonogi tvor je kloniran iz gena životinje koja je umrla pre više od 30 godina.

Naučnici su klonirali prvu američku ugroženu vrstu, crnonogog tvora, kopiju iz gena životinje koja je umrla pre više od 30 godina.

Predator po imenu Elizabet En, rođena je 10. decembra, a vest je objavljena u četvrtak i tvor je tako mali sladak je kao šećer. Ali, pripazite – za razliku od pitome majke hraniteljice koja ju je prenela na svet, ona je divljeg srca.

Elizabet En rođena je i odgaja se u objektu za uzgajanje ovih životinja, u Fort Kolinsu, u državi Kolorado. Ona je genetska kopija životinje po imenu Vila koja je umrla 1988. godine i čiji su ostaci bili zamrznuti u ranim danima DNK tehnologije.

Kloniranje bi na kraju moglo vratiti izumrle vrste životinja. Za sada ova tehnika obećava kao pomoć ugroženim vrstama, uključujući mongolskog divljeg konja koji je kloniran i prošlog leta rođen u Teksasu.

„Biotehnologija i genomski podaci zaista mogu na terenu napraviti razliku u naporima za očuvanje vrste“, rekao je Ben Novak, vodeći naučnik iz Revive & Restore, neprofitne organizacije koja se bavi biotehnologijom i koja je koordinirala kloniranje ovog tvora i pomenutog konja.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zašto plačemo mi koji sada plačemo za Balaševićem

Rusija otkrila prve slučajeve ptičijeg gripa H5N8 kod ljudi