in

Toni Nadal: ‘Povreda Novaka Đokovića došla i prošla preko noći’

Novak Đoković je prošao do svog 12. četvrtfinala Australian Opena, prolazeći dve značajne prepreke preko Tejlora Fritza i Miloša Raonića kako bi ostao na putu za osvajanje turnira. Novaku je bilo potrebno pet setova i puno energije da pobedi mladog Amerikanca u trećem kolu, pobedivši u uvodna dva seta pre nego što je početkom trećeg doživeo povredu stomaka.

Izazivajući mu mnogo problema dok se kretao i udarao sa krila forhenda, Đoković se dosta mučio pre nego što su tablete počele da deluju, igrajući bolje od rane faze četvrtog seta i dominirajući Fritzom u odlučujućem dvostrukim brejkom za mesto u sledećoj rundi .

Posle meča, Đoković je pomenuo pocepani mišić i osećao se silno zabrinut za ostatak turnira, nesiguran da li će moći da zakorači na teren protiv Kanađanina.

Novak Đoković se bori sa povredom stomaka

Nakon preskakanja treninga prethodnog dana, Novak je u nedelju ušao u Rod Laver Arenu i pobedio Raonića u četiri seta za prolazak u četvrtine.

Ne zaigravši najbolje u uvodna dva seta, Đoković nije uspeo da slomi Raonićev servis ali je ipak osvojio prvi set u taj brejku, što je za njega bilo veoma važno. Od samog starta bilo je jasno da Đokovića nije mučio mišić, igrajući dovoljno dobro i prebacujući se u višu brzinu u setovima tri i četiri da bi ugrabio tri brejka i produžio svoj savršeni rekord nad Raonićem.

Kao što se lako moglo predvideti, mnogi igrači nisu bili zadovoljni kako se Novak oporavio za tako kratko vreme, govoreći da se to ne može sa povređenim mišićem, kao što je Srbin ranije sugerisao. Bivši trener i ujak Rafaela Nadala Toni Nadal izjavio je da je Novakov oporavak došao preko noći, uprkos razmišljanjima o povlačenju sa turnira.

“Pored Rafe, povredom se bavi i Novak Đoković, koji uspeva da pobedi Miloša Raonića i stigne do četvrtine. Ono što me iznenađuje je da je Novak skoro razmišljao o povlačenju, a onda je povreda nestala preko noći.

Neću preispitivati da li je njegov bol stvaran ili ne; to je uobičajena stvar među sportistima. Ali, verovatno ih krije umerenije nego što bi trebalo “, rekao je Toni Nadal.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KADA JE GAGA UMRO, MILENA DRAVIĆ MI JE POKLONILA NJEGOV BROD: Šerbedžija se prisetio dirljivog razgovora

milo djukanovic

Crna Gora: Da li će Đukanović odgovarati – Pod lupom terorizam, pranje novca, mito…