in

Coca Cola počinje da koristi reciklirane plastične flaše u SAD-u

Američki proizvođač gaziranih pića Coca-Cola najavio je da će početi da koristi boce izrađene u potpunosti od reciklirane plastike u SAD-u, njegovom najvećem tržištu.

Ovom inicijativom Coca-Cola bi smanjila upotrebu nereciklirane plastike za 20 odsto u Severnoj Americi u odnosu na 2018. godinu.

Prelaskom na boce koje bi bile u potpunosti napravljene od reciklirane plastike, kompanija želi da se uključi u globalnu borbu protiv plastičnog otpada i smanji svoju emisiju ugljen dioksida.

Počev od februara, kompanija će početi da prodaje svoja pića, uključujući Coca-Colu, Diet Colu, Coca Zero Sugar i Coca-Cola Flavors u recikliranim plastičnim bocama od 400 ml, u Kaliforniji, Njujorku i Floridi, do proleća i u Teksasu.

Coca-Cola je jedan od najvećih zagađivača

U decembru prošle godine udruženje #breakfreefromplastic imenovalo je Coca-Colu, PepsiCo i Nestle za tri najveća svetska zagađivača plastike, tri godine zaredom.

Ali, Coca-Cola se obavezala da će pomoći u prikupljanju i reciklirati istu količinu prazne ambalaže sa tržišta za svaku bocu ili je može prodati, i do 2030. godine koristiti ambalažu koja sadrži najmanje 50 procenata recikliranog materijala.

Takođe, kompanija ulaže napore kako bi se do 2025. godine moglo reciklirati 100 posto primarne ambalaže koju prodaje na globalnom nivou.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dnevni horoskop za 10. februar 2021. godine

Novak pobedio Tiafoa, pa ga nahvalio