in ,

Koliko košta putovanje na Maldive, u Zanzibar i Dominikanu

maldive

Izvor: Nova.rs/ Ivana Stojanov

U trenutku kad je Evropa podigla čelične zidove oko svojih granica zbog novih sojeva koronavirusa, Srbi masovno odlaze na egzotične destinacije poput Zanzibara, Maldiva i Dominikane.

“Odlučila sam da idem na Zanzibar zato što je destinacija za koju mi ne treba PCR test i zato što je tamo leto, pa se čini kao idealan način za beg, a i da iskoristim odmor na pravi način i upoznam neku novu kulturu, drugačije ljude i stil života.

Aranžman sam platila 1.200 evra po osobi i on obuhvata: povratnu avio-kartu Beograd-Doha-Zanzibar, sve transfere, noćenje u hotelu sa 4 zvezdice sa doručkom i čak 10 izleta uključenih u cenu”, kaže naša koleginica koja se sprema da uskoro otputuje. Ona dodaje da dodatno plaća hranu, lične troškove i vizu u iznosu od 50 dolara.

Cena za 11 dana u Dominikani u martu startuje od 1.049 evra, a državljani Republike Srbije takođe mogu bez negativnog PCR testa da uđu u Dominikansku Republiku.

Maldivi su skuplji, u proseku za avio prevoz, 10 dana i pun pansion treba izdvojiti oko 1.800 evra. Državljani Srbije kao i ostali strani državljani mogu da uđu na Maldive ali uz negativan PCR test, ne stariji od 96 sata. Nophodno je i da se popuni takozvani “imuga” formular pre putovanja na Maldive kao i pre povratka u Srbiju.

Kako su nam rekli u Kontikiju, više je upita za ove destinacije nego što se zaista realizuju.

“Od 10, 15 upita dnevno realizuju se možda dva, nekad nijedan. Ljudi zovu jer vide da se tamo može, a onda odustaju kad čuju da nije baš jeftino. Nama za sad najbolje idu Dubai i Egipat jer cene nisu visoke, a u Dubai se može i na par dana”, kažu u Kontikiju.

U par drugih agencija su nam rekli da bi Srbi najradije u Zanzibar.

Naravno, leti se s maskama na licu, let Beograd – Doha traje oko pet sati, tamo se preseda u drugi avion za Stone.

Zanzibar

“Na Zanzibaru nema reči o koroni, plaže su bile praznije nego inače ali prelepe, Indijski okean, priroda, lokalci. Svi smo bili na otvorenom. Turista ima uglavnom iz istočnih zemalja jer zapadne nisu dozvolile svojim turistima da dođu. Bilo je Rusa, Čeha, Poljaka i Srba. Tamo ima i dosta Evropljana koji žive na Zanzibaru, posebno Italijana”, rekao nam je jedan od putnika koji je ove sezone posetio Zanzibar

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Srbija najbolja u Europi po vakcinisanju. Konačno nešto dobro radimo

kosovo i metohija

Kurt Volker: Rešenje spora Kosova i Srbije u najvećoj meri zavisi od Beograda