in

Gradonačelnik Banjaluke oduzeo službenog Fiću Ćućunu XIV

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nakon podnošenja krivične prijave protiv nekoliko zaposlenih u Gradskoj upravi u utorak, posetio je gradsku vatrogasnu brigadu, a među vatrogasnim vozilima pronašao jedanog “Fiću”.

Kako je Stanivuković napisao na svom Fejsbuk profilu, ovaj automobil, za koji tvrdi da ne može da se koristi za potrebe Vatrogasne službe, o trošku Grada kupio je načelnik Odeljenja za civilnu zaštitu i profesionalnu teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Banjaluka Mladen Ćućun za članove svoje porodice, piše Klix.ba.

Невјероватно, али Ћућун XIV је овај аутомобил купио за потребе ватрогасаца и њихове службе, а користили су га чланови…

Posted by Драшко Станивуковић on Уторак, 02. фебруар 2021.

Stanivuković, koji Ćućuna podrugljivo naziva „Ćućun XIV“, aludirajući na francuskog kralja Luja XIV, koji je bio poznat po svom luksuznom životu, rekao je da će ovaj automobil biti prodat, a novac vraćen građanima.

“Neverovatno, ali Ćućun XIV je ovaj automobil kupio za potrebe vatrogasaca i njihove službe, a koristili su ga članovi njegove porodice. Ovaj automobil, kao i nameštaj, ići će na aukciju i novac će biti vraćen građani. Ovakvi ljudi više ne mogu biti zaposleni u Gradskoj upravi “, napisao je Stanivuković na Fejsbuku.

Pre dva dana Stanivuković je policiji podneo krivičnu prijavu protiv šefa Civilne zaštite grada Banjaluke Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odeljenja komunalne policije Milenka Letića, bivšeg direktora „Akvane“ Vedrana Mitrovića i bivšeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Ko je Stanivuković

Draško Stanivuković je rođen je 1993. u Banjaluci, gde je završio i osnovnu školu i gimnaziju. U istom gradu upisao je Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, ali je stigao do treće godine.

“Završiću fakultet kad postanem gradonačelnik”

Upravo je to bila jedna od “karata u rukavu” za njegove političke protivnike. I njihov, ali i podsmeh dela javnosti, izazvao je rečima da će fakultet “završiti kada postane gradonačelnik”, jer se bavi politikom “pa ne može i da studira”.

Na opštim izborima 2014. godine bio je najmlađi kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS, ali tada u njih nije uspeo da uđe. Vratio se stepenicu niže, pa je dve godine kasnije postao najmlađi odbornik u istoriji Skupštine Banjaluke.

Međutim, 2018. je završio ono što je pokušao pre četiri godine – postao poslanik u Narodnoj skupštini RS sa najvećim brojem glasova, gde slovi za beskompromisnog opozicionara.

Za razliku od većine nesvadljivih kolega iz PDP, Stanivuković je “duvao za vrat” vladajućoj većini, snimao njihova imanja, čupao “njihov” predizborni asfalt, maksimalno koristio društvene mreže, postao zvezda mladih opozicionih glasača, ali i onih koji su prvi put izašli na birališta.

Ministar nasrnuo na njega

Stanivuković je ostao upamćen i po tome što je bio jedini poslanik u Narodnoj skupštini na koga je fizički nasrnuo ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Dok jedni kažu da je ministar samo zamahnuo, drugi da je tek prislonio ruku na Stanivukovićev obraz, činjenica je da su se danima u čitavom regionu “vrtele” fotografije sa natpisima kako ministar tuče poslanika. A to je ono što je Stanivuković i želeo.

U međuvremenu, osnovao je humanitarnu organizaciju “Budi DRUGačiji“ koja je, kako mu piše u biografiji, prikupila više od 100.000 evra.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

voja zanetic

Voja Žanetić: Vakcionalizam

HAPŠENJA I U CRNOJ GORI: Oglasio se Dritan!