in

Kosovo: Otvorena sezona lova na Srbe

Grafit sa porukom “UČK – Kosovo” koji je jutros osvanuo na zidu porodične kuće Krstovića u Goraždevcu, “nedvosmislena je poruka da Srbi na Kosovu nisu dobrodošli”.

To je saopštila Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije, koja zahteva od međunarodnih predstavnika da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost, prenosi Tanjug.

„Takva poruka, koja direktno slavi terorističku organizaciju OVK, čijim se liderima sudi za monstruozne zločine nad Srbima i nealbancima, izazvala je veliku zabrinutost među petočlanom porodicom Krstović, kao i ostatkom srpskog stanovništva u ovoj opštini “, rekli su u Vladi..

Na dan kada je započela predizborna kampanja na Kosovu, „nema sumnje da će ona imati za cilj zastrašivanje preostalih Srba i antisrpsku platformu“. O tome, dodaju, svedoči sinoćni incident u Lapljem Selu, kada je Boban Ristić ranjen vatrenim oružjem od strane Albanca. „Da li takvi primeri pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe?“, pitali su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Britanski soj

Britanski soj korone ispoljava drugačije simptome

NEMAČKA, OBEĆANA ZEMLJA ZA BALKANCE: Hrvat otkrio koliko je novca potrebno četveročlanoj porodici za preživljavanje u toj državi (VIDEO)