in ,

AMSTERDAM crvene fenjere seli u novi „EROTSKI CENTAR“ van grada

Amsterdam će preseliti svoju četvrt crvenih fenjera u novi „erotski centar“ izvan centra grada, u pokušaju da se unapredi turizam u holandskoj prestonici.

Odbornici su se složili oko planova da se čuveni crveni prozori grada presele izvan De Valena, istorijskog dela centra Amsterdama, iako još nije poznato gde će se nalaziti nova četvrt.

Planove za ovo “resetovanje” turizma predtavila je Femke Halsema, gradonačelnica Amsterdama, kako bi centar grada učinio životnijim i kako bi se suzbio turizam koji uključuje drogu, prenose lokalni mediji.

„Cilj ovih mera je da rezultiraju boljom raznolikošću ponude, boljom kontrolom, poštovanje potrošnje posetilaca i jačanjem kulturne raznolikosti i lokalnog identiteta, raznovrsnijim izgledom stanova i većim brojem stanovnika u centru grada, dostupnijim javnim prostorom i više zelenila, ” rekla je gospođa Halsema.

Gospođa Halsema, prva žena gradonačelnika Amsterdama, već dugo vodi kampanju za zatvaranje četvrti crvenih fenjerđ

Ona je 2019. godine obećala je da će se pozabaviti „ponižavanjem žena od strane velikih grupa turista“.

Nakon niza intervjua sa stanovnicima, vlasnicima preduzeća i samim ženama, Halsema je ocenla „neprihvatljivom“ praksu nekih posetilaca koji dolaze u ovu četvrt sa namerom da ne plaćaju za usluge.

Još jedan od predloga gospođe Halseme, je zabrana prodaje droge turistima iz amsterdamskih „kafića“, gde je kanabis dostupan. Ovaj predlog se suočio se sa većim protivljenjem zbog straha da bi to povećalo uličnu trgovinu drogom.

Gradonačelnica veruje da su takvi kafići u centru grada uglavnom uspešni zbog turističke posete, ali da oni privlače i korišćenje teških droga i s njima povezane zločine. Nadamo se da će grad suzbijanjem organizovanog kriminala povezanog sa trgovinom marihuanom, kao i protokom teških droga, moći da očisti svoj imidž.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drasko Stanivukovic

Stanivuković najavio borbu protiv korupcije i spomenuo Dodika: Spasiću ove ljude

Grcka

KAKO ĆEMO LETOVATI U GRČKOJ I CRNOJ GORI: Evo kakva su pravila i koliko gde košta kafa na plaži