in ,

Pandemija učinila svoje: Kraljica prodaje svoje čarape da bi pomogla dvoru

kraljica elizabeta

Čak je i bogata britanska kraljevska porodica uspela da bude pogođena ekonomskom krizom izazvanom pandemijom virusa Korona, koja je opustošila svet.

Pre krize, palata je zarađivala desetine miliona evra godišnje od posete turista, a sada su u minusu od čak 64 miliona funti, zbog čega su morali da otpuste deo osoblja koje je radilo za njih. To je nateralo 94-godišnju kraljicu Elizabetu II. da počne intenzivno da prodaje lične stvari i robu napravljenu pod njenim kraljevskim brendom, koji se mogu kupiti u internet prodavnici kraljevske porodice, piše New Idea.

U intervjuu za britansku televiziju ITV, kraljevski ekspert Russell Miers otkrio je da je nosilac krune pribegavao prodaji „bizarnih“ predmeta kako bi napunio dvorsku kasu. ‘Ako želite kraljičin par čarapa, ne morate nužno provaliti u Buckinghamsku palatu ili dvorac Vindsor. Možete kupiti par za 69 funti, ali iskreno, nisam siguran koliko lepo izgledaju ’, započeo je Russell.

Kraljičin termofor možete kupiti, ali samo kutija koštaće vas 115 £, nastavio je, a domaćin ga je prekinuo. ‘Ne dobijate ni termofor? Samo kutiju? ’, Pitao je zapanjeno, a Rasel je potvrdio i ponudio nešto jeftinije iz kraljičine kolekcije – povodac za pse za 12,95 funti. Ali, uprkos neobičnom izboru predmeta u porodičnoj prodavnici, nije prvi put da kraljica putovanjem u preduzetništvo pokušava da ‘zakrpi’ rupe u finansijama. U julu prošle godine lansirala je sopstvenu marku alkoholnog pića – džina, koji je u potpunosti rasprodat u roku od osam sati, što pokazuje kolika je potražnja uprkos visokim cenama.

Prema deklaraciji na boci, kraljičin džin sadrži i infuziju citrusnih i biljnih nota, jer je napravljen od sastojaka koji su ručno ubrani u kraljičinom vrtu u Buckinghamskoj palati. Piće, čija je cena nešto veća od 30 funti, dolazi u prozirnoj tirkiznoj staklenoj bočici i sadrži i limun, verbenu, bobice gloga i lišće šljiva. Ohrabren uspehom, dvor je najavio kako će i kraljičino Sandrigam imanje pustiti u prodaju vlastitu marku džina.

Izvor:Story

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRIVLAČI SREĆU I POZITIVNU ENERGIJU KAO MAGNET: Jednu voćku uvek treba da imate u kući

horoskop

Horoskop 01. februar 2021. Ovan:u tenziji Blizanci: Kraći put