in

Otkud Đilas u Danasu?

Autor Dragoljub Petrovic

Izvor:Danas

Jedini moj kontakt sa zloglasnim Đilasom u kome se pominjao Basara desio se pre godinu i po dana i bio je jezivo dramatičan:

SMS ĐILASOV: U čemu je razlika između onog što Dragan J. Vučićević o meni piše u Informeru i onog što Basara o meni piše u Danasu?

SMS MOJ: Razlika je jedino u tome što se sa Basarom nikada nisi družio.

SMS ĐILASOV: Jako!

Eto, to je bio sav “za Basarin ukus preveliki uticaj Đilasa na Danas” otkad je Basara shvatio da je za Srbiju veća opasnost Đilas nego Vučić, pa onomad prešao u Kurir bežeći od Đilasa. I posle onog jezivog SMS-a, Basara je nastavio da nabija Đilasa na Sebastijana u Danasu koliko god je hteo, u skladu sa svojim potrebama za nabijanje, što samo po sebi govori o Đilasovom uticaju koji je u Danasu isti ko i Vučićev. Dakle, nikakav.

A mogao je Basara da ga nabija još mesecima, godinama, decenijama, vekovima, milenijumima, bar dok sam glavni urednik.

Poštena raspodela posla – on nabija, a mi ga ne damo dušmanima poštujući slobodarsku tradiciju Danasa.

Za 11 godina, tri meseca i 11 dana, dakle, Svetislavu Basari u Danasu nije promenjen zarez, ako izuzmemo zareze posle kojih je išla psovka. Nijedna psovka nije bila vezana za famoznog Đilasa niti kog drugog famoznog opozicionara – u vreme kad je glavni urednik bio Panović, kolko se sećam, izbačena mu je neka vulgarnost na račun Dobrice Erića, a u vreme mog glavnourednikovanja, jedna neukusna aluzija, pazite sad – na račun nesrećnog Zorana Ćirjakovića.

Nabijao je na Sebastijana koga god je želeo da nabije, već prema ličnim afinitetima za nabijanje. Jeremića je zvao Guzijan. Đilasu je u serijskim naletima inspiracije tepao Dildo, što će svakako moći i u slobodarskom Kuriru. Jedino nisam baš siguran da će mu tamo proći bilo koje serijsko poređenje Overlorda sa nekim pomagalom iz seksi šopa, niti nabijanje Stranke Neverovatnih Sebastijana na Sebastijana, al’ evo čekamo.

Epohalno je glupo da Basara ostane upamćen u istoriji kolumnizma kao neko ko je zlatno doba protraćio u hrabroj, posvećenoj, predanoj borbi protiv Đilasa u zemlji u kojoj je vladao Vučić, pa jednog dana otišao iz Danasa u Kurir da bi mogao još slobodnije da se bavi aktivnošću kojom se u slobodno vreme bave svaka Kebara, svaki Sarapa, svaka šuša & svaka spikerka Pinka.

Ali, ako je nešto dobro, bar će kolege iz Kurira imati tešku artiljeriju spremnu da napiše sledeći tradicionalni tekst koji se u Kuriru prenosi s kolena na koleno: “Srbijo, izvini, nabijem te na Sebastijana!”

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Žarko Jokanović: Prisluškivani prisluškivaču

Djukanović ponovo izabran za predsednika DPS-a