in

Žarko Jokanović: Prisluškivani prisluškivaču

Autor Žarko Jokanović

Izvor: Blic

Kao što si preduhitrio Patrijaršiju da saopšti da je Patrijarh umro, tako si preduhitrio i državne organe da saopšte da si prisluškivan. U oba slučaja ti si iznad. I iznad Patrijaršije i iznad države. Jer, ne samo da si saopštio da te prisluškuju, nego si se i pohvalio da imaš snimljene razgovore, koje ćeš držati kod sebe, mada zakon obične građane obavezuje da nadležnim organima predaju dokaza izvršenog krivičnog dela. Što tebe ne obavezuje – jer ti si neobični negrađanin. Ti si iznad tog bašibozluka na koji se odnose zakoni ove zemlje. Jer ti si – zakon lično. I bezlično. A dokaze ne daš, kako reče, da bi zaštitio državu, mada je jasno da pošto se ponašaš kao da si ti država lično – zapravo štitiš sebe.

Naravno, tvoji kevtavi tabloidi su odmah obavestili bezmoždano pučanstvo ko te je prisluškivao. I dok su svi očekivali da za to nepočinstvo, preko svojih dobošara, optužiš Đilasa, Šolaka i ostali bašibozluk iz opozicije – kao prvooptužena u tabloidnoj verziji istine isplivala je tvoja dojučerašnja uzdanica, koja je u tvoje ime i za tvoj račun vedrila i oblačila srpskom policijom. I dok je istu tu osobu, koja je misteriozno podnela ostavku i nestala – opozicija optuživala kao saradnika mafije, ti i tvoja mašinerija ste je branili.

Takoreći, bila je slika na ličnoj karti vaše strankomafije. Sada ispada da ti je prisluškivanjem radila o glavi. Što je jako interesantno – jer to znači da su pacovi u strankomafijaškim redovima počeli da se glođu među sobom – pa poštenom svetu ne ostaje ništa drugo nego da kupi kokice, pusti televizor i čekajući kraj filma. U kojem jedni napredni napadaju druge napredne, dok narod sve više shvata da su ih i jedni i drugi napredni – unazadili.

Za to vreme ti obilaziš crkvene eparhije i dodvoravaš se vladikama glasačima, koji će uskoro birati Patrijarha. Samo se to dodvoravanje u javnosti zove – ulaganje u verske objekte. U poslednjem takvom igrokazu u srcu Šumadije, obznanio si građanima ove sluđene nedržave da je nabavka vakcina nemoguća misija, iako si u nekoliko prethodnih obraćanja, kad se sve sabere – obavestio da je isključivo tvojom zaslugom nabavljeno nekoliko miliona istih. Takođe, bezočno si, u svom maniru, ne trepnuvši – slagao: “Ja sam ponosan na činjenicu da u moje vreme nije završen, već de facto izgrađen i urađen Hram Svetog Save”. Iako je izgradnja Hrama dovršena 2004. godine. Dakle osam godina pre tvog dolaska na vlast. U vreme one omražene vlasti kojom i danas plašiš građane.

E, upravo zbog ovakvih izjava – prisluškivanje bi trebalo da bude ključna reč u tvom delovanju. Ali tako da počneš da prisluškuješ sam sebe. Kako bi ti preslušavanjem prisluškivanog materijala možda do mozga doprle tvoje sopstvene reči. To je možda jedini način da čuješ sopstvene laži. Kojima bezočno i besprizorno zasipaš javni prostor. I kad prisluškivanjem samog sebe, osvestiš ono što si izgovorio – pa ti ćeš sam sebi postati opozicija. I u istom trenu napašćeš i Đilasa i sve druge iz opozicije – da su te malo napadali. U odnosu na ono koliko zaslužuješ. Znači – prisluškivanje samog sebe je jedina tvoja šansa da demokratizuješ Srbiju, koju si već prisluškivanjem u potpunosti obradio. I odradio.Žarko JokanovićZa to vreme, dok ne postaviš prisluškivače samom sebi, Srbija će biti bombardovana tvojim svakodnevnim uspesima u borbi protiv mafije, tako što će na dnevnom nivou slušati i gledati izveštaje o nekoliko ubistava, mafijaških obračuna, eksplozija, podmetnutih bombi… I svega onoga što je proizvod tvog uspeha u toj nepostojećoj borbi. U državi, koja je tvojom voljom i pristankom onih koji su navikli da ćute i trpe – postala tvoja privatna glumačka škola. Sa svakodnevnim skaradnim predstavama za javnost.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Sebe samog slušaj – pa građane kušaj!

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Ako, kojim slučajem, dok prisluškuješ samog sebe naiđeš na jedan dan bez tvoje laži – slobodno ga u ime svih nas proglasi istorijskim.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jarac: Ljubav aspektovana. Devica se zabavlja. Dnevni horoskop 25.01.2021

Otkud Đilas u Danasu?