in , ,

N1 se pošteno oglasio, a list Danas selektivno!

Danas je N1 na svom potralu podelio osudu kršenja mera novinarke N1 Minje Miletić, koja se provodila na proslavi novinarke RTV Pink Sanje Marinković.

N1 u svojoj objavi navodi:

N1 očekuje da svi novinari N1 bezuslovno poštuju epidemiološke mere, kako u javnom, tako i u privatnom životu.
Javne ličnosti imaju obavezu da svojim primerom podstiču i druge na odgovorno ponašanje.

N1 se protivi svakom neodgovornom ponašanju, koje smo videli na društvenim mrežama, uključujući one u kojima su učestvovali i zaposleni u N1 i ne smatra ga primerenim. Razumemo reakcije publike tim povodom i očekujemo da se takve situacije više neće ponoviti.

N1 se snažno zalaže za poštovanje svih epidemioloških mera. Smatramo da je situacija izuzetno ozbiljna i da je najvažnije da se poštuju preporuke lekara, ali pre svega da svaki pojedinac bude svestan sopstvene odgovornosti i da se ponaša odgovorno prema sebi i drugima.

Oglasila se i sama novinarka Minja Miletić, koju je inače jedna od najpopularnijih novinarki sa pomenute televizije, i sama priznala da je pogrešila. Ljudski je grešiti, veličina je priznati grešku.

Sa druge strane, list Danas objavio je priču i slike sa otvaranja restorana Dorćoleta vlasnika Andreja Kesića, poznatog ugostitelja bliskog vrhu države, ali ne spominje zabavu Sanje Marinković i novinarke N1 Minje Miletić, što ovom listu umnogome ugrožava kredibilitet, na šta je reagovalo i dosta pratilaca ovog portla na socijalnim mrežama.

Da biste bili bolji od drugih, morate se i ponašati bolje, a ne isto. Izgleda da to N1 shvata, ali ne i Danas.

Dok traje pandemija, svi smo ugroženi, pa su nam i potrebne reakcije kakvu je imala novinarka Minja Miletić nakon priznanja svoje greške, a manje tendencioznih tekstova koji pokrivaju samo jednu stranu, kako to radi list Danas.

 

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Radonjićev povratak nije lak

Usvojen zakon o veroispovesti po meri svih