in ,

Preko 170 poginulih u bombaškom napadu na aerodrom u Kabulu

General Kenneth F. McKenzie je takođe rekao da je otprilike 1.000 Amerikanaca ostalo u Avganistanu nakon napada na aerodrom u Kabulu juče.

U terorističkom napadu u Kabulu juče je poginulo više od 170 ljudi, a najmanje ih je 140 ranjeno, rekao je predstavnik afganistanskog Ministarstva za javno zdravstvo za CNN.

Najmanje 12 pripadnika američke vojske je poginulo, a najmanje 15 je povređeno u napadu na aerodrom u Kabulu, rekao je na brifingu general Kenneth “Frank” McKenzie, šef američke centralne komande.

General Kenneth F. McKenzie je takođe rekao da je otprilike 1.000 Amerikanaca ostalo u Avganistanu nakon napada na aerodrom u Kabulu danas.

– Nastavljamo da se fokusiramo na zaštitu naših snaga kako se evakuacija nastavlja. Dopustite mi da budem jasan, iako smo tužni zbog gubitka života, i SAD-a i Avganistana, nastavljamo izvršavati misiju, a naša misija je evakuisati američke građane, državljane trećih zemalja, nosioce posebnih imigrantskih viza, osoblje američke ambasade i ugrožene Avganistance. Uprkos ovom napadu, nastavljamo misiju – rekao je McKenzie.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

izrael vakcinacija

IZRAELSKI STRUČNJACI OBJAVILI NAJNOVIJE PODATKE: Buster doza štiti od teške bolesti 97 posto nakon…

horoskop

Dnevni horoskop za 27. avgust 2021. godine