in

Počela prijava za 3.000 dinara državne pomoći

Prijava za državnu pomoć od 3.000 dinara za vakcinisane počela je u ponoć.

Za državnu pomoć od 3.000 dinara mogu da se prijave svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja. 

Takođe, na osnovu odluke Kriznog štaba donetoj juče, na ovu pomoć imaju pravo i svi građani koji su se do 31. maja u ponoć prijavili za vakcinaciju i budu se vakcinisali u narednih nedelju dana. 

Prijava će trajati do 15. juna. Za ostvarivanje prava na pomoć od 3.000 dinara nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su “Sinofarm”, “Fajzer”, “Astrazeneka” i “Sputnjik V”. Kako da se prijavite? Prijava ide preko Uprave za trezor, isto kao i za 60 evra, a u petak, 4. juna biće otvoren i kol-centar. Nisu potrebni dokazi o vakcinaciji, jer svi podaci postoje u okviru eUprave. Koje podatke morate da ostavite? Kao i prilikom prijavljivanja za prethodnu pomoć, i za 3.000 dinara za vakcinisane potrebno je da se ostave JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren. Ko ne mora da se prijavi? Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju. Svi ostali građani imaju tu obavezu. Cilj ove pomoći je bio da se građani dodatno motivišu za vakcinaciju i na taj način brže postigne kolektivni imunitet.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izrael: Politički rivali najavljuju vladu jedinstva u nastojanju da smene Netanjahua

Beograd

Šapa na Beogradu