in ,

Tužilaštvo traži do mesec dana pritvora za Jutku

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, koji se sumnjiči za zloupotrebe sa zemljištem na Kopaoniku.

Tužilaštvo traži do mesec dana pritvora za JutkuFoto: Youtube screenshot (Insajder)

Pritvor je predložen i za osumničjenog A. M, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. O predlogu za pritvor treba da odluči sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu, a odluka se očekuje do ovog jutra. Ostalo četvoro koji su bili u utorak uhapšeni nakon saslušanja su pušteni da se brane sa slobode, dok dve osumnjičene nisu dostupne pravosudnim organima. Jeličić i A. M. su prethodno saslušani u tužilaštvu. 

MUP je u utorak saopštio da se Jeličić tereti da je kao predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park “Kopaonik” na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je zloupotrebio službeni položaj. A. M. se kao bivše odgovorno lice u Opštini Brus, sumnjiči da je pomogao Jeličiću u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod komunalnih inspektora – G. R. i 47-godišnje žene, da ne izvrše inspekcijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka “Kopaonik”. Sumnja se da su ovim radnjama G. R. i 47-godišnja žena izvršili zloupotrebu službenog položaja, dok se A. M. tereti za trgovinu uticajem. 

Takođe, Jeličić i A. S, bivše odgovorno lice Opštine Brus su, kako se sumnja, u korist 44-godišnje investitorke Snežane Mitković prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem. U toj prijavi je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta Mitković poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine. Na ovaj način Jeličić i A. S. su, kako se sumnja, zloupotrebili službeni položaj u saizvršilaštvu.  M. I, zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog falsifikovanja službene isprave, jer je kako se sumnja, u službene isprave unela podatke neistinite sadržine. Jeličić se takođe tereti i za trgovinu uticajem tako što je svojoj sekretarici D.K. rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta. D. K. je uhapšena zbog falsifikovanja službene isprave. 

Protiv 47-godišnje žene biće podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, dok će protiv Snežane Mitković krivična prijava biti podneta za falsifikovanje isprave.

Napisao Tanjug

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

liga sampiona

LIGA ŠAMPIONA: Siti preokretom korak bliži finalu, PSŽ poklonio ‘građanima’ pobedu! (VIDEO)

horoskop

Dnevni horoskop za 30. april 2021. godine