in

Direktoru Kancelarije za KiM ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO, razlog je…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo s obrazloženjem da ugrožava zdravlje i bezbednost ljudi.

“Ne znam šta razmišlja Priština i (premijer Kosova Aljbin) Kurti kada glavnom pregovaraču u tehničkom dijalogu zabranjuje ulaz na Kosovo i Metohiju“, kazao je Petković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Petković je naveo da je dopis o zabrani dobio preko Delegacije Evropske unije u Beogradu i dodao da je zabrana kršenje sporazuma o zvaničnim posetama, „i to uoči osmogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma“.

„Danas je trebalo da budem u Zvečanu, da tamo dodelim 12 stanova čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije, a posle u Gračanici da posetim Luku Dimitrijevića, koji je pre dva dana pretučen od strane Albanaca“, rekao je on.

Petković je naglasio da se Beograd drži svih potpisanih sporazuma i dodao da su svi međunarodni predstavnici već obaveštani o tom slučaju.

On je rekao da je jedan od ciljeva posete Kosovu trebalo da bude da umiri Srbe, „da ne nasedaju na provokacije“, jer je, kako je ocenio, „očigledna namera Prištine da napadima izazove negativnu reakciju“.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dejan Žujović

Dejan Žujović: Golden Brown

zagreb

INCIDENT U SRCU ZAGREBA: “Imate li malo mozga u glavi, ZAR DA NAMA SRBIN BUDE…”