in

VUČIĆ ZA CNN: “Ne želimo da se vraćamo u prošlost, niti da razgovaramo o pitanjima koja nas dele” (VIDEO)

Za Srbiju nabavka vakcina nije bila geopolitičko pitanje, već pitanje spašavanja života, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za “CNN”.

Govoreći o uspehu procesa vakcinacije u Srbiji, Vučić je rekao da je prvi faktor to što je zemlja uložila u digitalizaciju.

„Na Sajmu, gde se nalazi najveći centar za vakcinaciju, vidi se koliko je dobro organizovan i kako je naš softver među najboljima na svetu“, rekao je Vučić i dodao da je ponosan na ljude koji su to uradili.

Istakao je da je još jedan faktor uspeha to što je Srbija pokušala i uspela da nabavi vakcine iz raznih delova sveta.

“U Srbiji možete da dobijete američke vakcine, evropske, ali i ruske i kineske. Možete da birate”, rekao je Vučić i pozvao voditelja “CNN-a” da, ako želi da se vakciniše, to može i u Srbiji.

Rekao je da je Srbija pokušala da dobije što više vakcina, što je domaća agencija morala da odobri, nakon čega je započela proces vakcinacije, na šta je ponosan.

“To je dobro ne samo za Srbiju već i za ceo region. Građani su u Srbiju počeli da dolaze ne samo sa zapadnog Balkana, već i iz šireg regiona”, objasnio je on.

Vučić je izjavio da bi svi trebalo da imaju priliku da dobiju vakcinu i budu na sigurnom, te da u tom smislu nije moguće odvojiti Srbiju od ostalih u regionu.

„Mislim da je najvažnije pitanje možemo li spasiti živote“, rekao je, dodajući da mu je jednako važno da pomogne građanima Sarajeva ili Podgorice, kao i njemu građanima Srbije.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

44 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 01. april 2021. godine

zoran kesic

KOLUMNA ZORANA KESIĆA: “Oni koji me progone, oni koji mi ulaze u kuću dok nisam tu, oni koji mi planiraju neko zlo, oni koji me…”