in

Vesić: “Popusti za vakcinisane od sledeće nedelje”

goran vesic

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je gostujući na RTS-u da će gradske vlasti od sledeće nedelje omogućiti stimulacije za vakcinisane osobe.

Vesić je sinoć rekao da bi Srbija trebalo da se ugleda na Izrael koji je ostvario fascinantne rezultate, kao i Veliku Britaniju i SAD.

U Beogradu se, prema njegovim rečima, do jučerašnjeg dana vakcinisalo  443.967 ljudi, dok je njih 290.000 revakcinisano.

Kada je reč o sprovođenju mera, Vesić je istakao da nikada nijedna odluka na Kriznom štabu nije doneta preglasavanjem. On se zahvalio medicinskom delu Kriznog štaba jer su imali razumevanja da u Srbiji i Beogradu budu blaže mere nego u većem delu Evrope.

Kada je u pitanju stimulacija Vesić smatra da kao društvo treba da omogućimo da se oni koji su se vakcinisali mogu vratiti normalnom životu.

“Beograd će od sledeće nedelje omogućiti da svi koji su se u potpunosti vakcinisali mogu da kupuju karte za pozorišta i festivale sa popustom od 30 odsto”, najavio je on, a preneo RTS.

Rekao je da je pogrešna teza da se time dele građani.

“To je kao postaviti pitanje zašto pušači da ne puše u restoranima za nepušače. Da li Grčka svojom odlukom da potpuno vakcinisani mogu ući krši prava građana? Niko ne deli građane. Oni koji su se vakcinisali pokazali su odgovornost prema sebi i društvu. Oni koji nisu to je njihov izbor, ali time pristaju da žive pod drugačijim uslovima”, poručio je Vesić.

Rekao je da beogradske vlasti u junu planiraju da održe dva velika koncerta na Tašmajdanu samo za vakcinisane građane.

Takođe je postavio pitanje zašto se, na primer, ne bi dozvolilo da na stadion Crvene Zvezde dodje 5.000 vakcinisanih navijača.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

moda prolece 2021.

Ovo su kombinacije koje ćemo nositi u aprilu

Marinika Tepić: Brat Darije Kisić Bojan u saradnji sa firmom Khaoticen ojadio EPS