in

NEOČEKIVANI RASPLET: Smrt Milana Bandića postaje predmet za Tužilaštvo, šta se dešavalo te noći u Zagrebu!?

Državno tužilaštvo Repulike Hrvatske, potvrdilo je da kreću da postupaju po krivičnoj prijavi koju je danas DORH-u predao Stjepan Perko, stručnjak za zaštitu ličnih podataka, zbog okolnosti Bandićeve smrti.

– Državno tužilaštvo odgovorilo je da će slučaj biti predat nadležnom Opcštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.- tužilaštvo Republike Hrvatske će, vezano za krivičnunu prijavu koju navodite u svom upitu, a o kojoj je podnosilac krivične prijave sam danas obavestio javnost, postupiti u skladu sa zakonskim odredbama, kao i sa svakom drugom kaznenom prijavom: ustupiće je nadležnom Opšinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, stoji u odgovoru DORH-a.

Šta će DORH sada?

– Državno pravobranilaštvo je dužno da ispita sve navode iz krivične prijave, a ako utvrde da postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju učinjeno krivično delo, onda su dužni da počnu sa sprovođenjem istrage, rekao je advokat.

Podsetimo, Perko je podneo krivičnu prijavu nakon što je juče zagrebački portal “Indeks” objavio da policija trenutno nema pravni osnov da vrši određene provere okolnosti Bandićeve smrti.

Tada je dobro upućeni izvor rekao da bi policija to jedino mogla u slučaju da neko podnese krivičnu prijavu protiv osoba za koje se smatra da su bile s Bandićem u trenutku kad je doživeo srčani udar.

Upravo je to Perko danas i učinio podnevši krivičnu prijavu protiv Bandićeve bliske saradnice Natalije Price, kao i njegovih prijatelja Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića i još jedne nepoznate osobe zbog nerazjašnjenih okolnosti vezanih uz smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je umro od srčanog udara, ali još uvek nije jasno gde i ko je s njim bio u tom trenutku.

Hrvatski mediji su ovih dana objavljivali članke u kojima je istaknuto da su okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dalje nerazjašnjene.

Pitanja na koja i dalje nema odgovora

U noći u kojoj je umro prvo se pojavila informacija da je umro u svom stanu u Bužanovoj, onda je krenula da se širi verzija po kojoj je umro kod prijatelja Sergija Ivanovića na Vrhovcu, da bi potom, prema medijskim saznjanjima, Hitna došla po Bandića na adresu gde živi njegova bliska saradnica Natalija Prica, koja je udaljena pet minuta hoda od kuće Sergija Ivanovića.

Iako su Bandićevi prijatelji tvrdili da su pozvali Hitnu, mediji su sazali da su zvali direktno direktora zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića i da je on odmah nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći. Zašto nije direktno pozvana Hitna pomoć, nego je poziv išao prema direktoru Hitne, s kim je zapravo Bandić proveo zadnje sate, da li je Hitna mogla doći pre i pružiti Bandiću pomoć na vreme – sve su to pitanja na koja i dalje nema preciznih odgovora, piše Index.hr.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 12. mart 2021. godine

vakcinacija dece

“To je Apsurd” Skoro svi prijavljeni su vakcinisani, mnogi ipak to ne žele.