in

PRISTUPNA BESEDA VUKA DRAŠKOVIĆA U SANU

Ne sluti na dobro..?

Po prvi put me strah šta će biti sa Kosovom..?

Dok ga nije branila Srpska akademija, znalo se da će biti srpsko..?

Ali, kad ta institucija stane u nečiju odbranu, tu je đavo odnio šalu..!

Ovih dana – sigurno u najboljoj nameri – sam, prsimice, u odbranu Kosova, ustao je i isprednjačio veliki srpski pesnik Matija Bećković. To je jasan znak da je došao đavo po svoje..!

Ispunio se san kosovskih političara, da konačno i Srpska akademija ustane u odbranu Kosova, jer, Albanci neće preduzimati akciju protiv Udruženja književnika Srbije: svaki put u istoriji čekaju da se uključi Akademija..!

Sad je sve jasno – postoji plan – ostaje da vidimo kako će Zapad taj plan da realizuje..?

Vuk Drašković, srpski nacionalista, ratni huškač, dostojan da se bavi Akademijom, izjavio je da je Matija prvi kukurijeknuo – razumljivo ljut – jer to pripada njemu – Vuku..?

I, sad, dok se pevci kljucaju u glave i kreste i perušine lete na sve strane, Albanci na Kosovu mogu mirno da rade svoj posao u duhu one jasenovačke kletve – samo ti, dijete, radi svoj posao.

To je njihov onlajna i oflajna odgovor Vuku i Matiji..!

Ali, i kad Vuk nekoga brani, taj je obr’o bostan, ne samo od Beograda do Kosova, nego čak i do Stambola, kupe od šećera..!

Vuk ko vuk osetio je trenutak kad će biti primljen u Srpsku akademiju, jer je jedino Kostić veći izdajnik i od Vuka..?

Nakon “semoljizacije srpske književnosti”, Vuk se osamio na jednoj goloj glavici, i netremice gledi dolje na drumove, kud prolaze izjelice i trgovci…

(Preuzetu iz “Novosti”, u celosti prenosimo pristupnu besedu u Srpsku akademiju Vuka Draškovića:” Gde god su se naši akademici za Srbe borili, tu su Srbi izginuli”.)

Matija Bećković je stari vuk koji oseti udicu nadaleko, i tačno zna da će Akademija odbaciti izdajničke stavove predsednika Akademije, ali isto tako, moraće i ovogodišnji kandidati za Akademiju da se izjasne u vezi Kosova, i slovom i brojem svi, koji su – liše Selimira – čas ovo, čas ono, a čas i ovo i ono..!?

Tankosić razume Bećkovića koji je vidno iznerviran, tražio da akademici aklamacijom potvrde svoju privrženost Kosovu, ovoga puta – liše predsednika Kostića..?

Ali, nekako se čini da je dovođenje akademika u ravan partijskog izjašnjavanja, nedolično imenu Srpske akademije nauka i umetnost..?!

Takvo izjašnjavanje pristaje samo akademicima u Podgorici i Prištini..!

(Da ne bi dizali ruke na pitanja – da – ili – ne – procurela je vest niz Balkansku, da će se u holu Akademije (iza biste Jovana Cvijića), montirati dve kutije. Na jednoj će pisati – Da Kosovo, na drugoj – Ne Kosovo..)

O, kakvo olakšanje za kandidate, liše Selimira..?!

Izvor: Borba.me

Šta mislite o ovome?

44 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Život u Hmnog selu- Bez granica sa Andrejem / putopis Laos

horoskop

Dnevni horoskop za 07. mart 2021. godine