in

Ispovest Nenada Samardžića: Otišao sam u penziju da ne bi štitio Velje Nevolje

Foto: Facebook

Nenad Samardzić, pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova u penziji, objavio je na svom fejsbuk profilu pravi razlog odlaska u penziju. Njegovu ispovest prenisimo u celosti. Nenad je proveo 25 godina u MUP-u.

U svojoj dugoj uspešnoj, i pre svega bez mrlje karijeri, svašta sam video i doziveo. Ali ono što mi je bilo najteže nisu ni ratovi koje sam preživeo, ni mnoge teške i rizične situacije u kojima sam se nebrojano puta našao. Najteže mi je dragi moji bilo to što sam pred kraj svoje karijere, bio svedok nastajanja i jaćanja kriminalne grupe Veljka Belivuka, i to sve pod zaštitom režima SNS i njenog predsednika. Onog trenutka kada sam se našao u situaciji da na sportskim dogadjajima, treba da “štitim” Acu Bubuljucu , Veljka Belivuka, kao i ostale pripadnike navijačke grupe “Janičari”, od suprostavljene grupe” Alkatraz”, pod vodjstvom Vavića i Kimija, rešio sam da na svoj zahtev odem u penziju i tako sačuvam svoj obraz i čast. Kao neko ko je svoj život posvetio borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma, imao sam potrebu da ovo svoje saznanje podelim sa vama. A vi sami procenite da li ćete da verujete meni, ili predsedniku dela Srbije.

U svojoj dugoj uspesnoj, i pre svega bez mrlje karijeri, svasta sam video i doziveo.Ali ono sto mi je bilo najteze nisu…

Posted by Nenad Samardzic on Петак, 05. фебруар 2021.

Podsećamo da je pre par dana policija uhapsila Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, Marka Miljkovića i još 18 lica. 

Na teret im se stavljaju otmice, ubistva, držanje droge i oružja. 

Belivuk je označen kao vođa kriminalne grupe, a javnosti je poznat kao vođa Partizanove navijače grupe “Principi”, koja se pre toga zvala “Janjičari”. Nakon hapšenja određen im je pritvor od 30 dana, zbog begstva,  opasnosti da ce uticati na svedoke ili sakriti i uništiti dokaze. 

Ekipi Velje Nevolje na teret se, osim ubistava navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i pripadnika bande Pink pantera Miljana Ljepoje, stavlja i likvidacija vođe navijača Partizana Gorana Veličkovića.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Belivuku odredjen pritvor

horoskop

Dnevni horoskop za 8. februar: Povećajte unos vitamina, grip hara! Blizancima naporan dan, Jarac pokušava