in

Grigorije nakon napada: Ne plašim se, klevetaju me da bi me slomili

Izvor: Direktno

Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave reči, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio – rekao je u svojoj besedi na nedeljnoj liturgiji episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić.

On je tokom obraćanja vernicima, u hramu Svetog Save u Diseldorfu, rekao da na napade ne treba nikako uzvraćati i da uvek treba imati na umu da je “ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće”.

Vi nemate drugog izlaza, nego da i taj teret stavite i bacite na pučinu Božje milosti. Zato se mi ne plašimo, kao hrišćani, života, nego mu se radujemo. Čak se i ne plašimo ni onog kad drugi ljudi atakuju na nas, bacajući kamenje, blato ili đubre… Sigurno će nešto i zakačiti, ali mi ćemo uvek, kad to sve stavimo pred Boga i na pučinu Božje milosti, shvatiti da je to ništa. Eto šta nam otkriva Jevanđelje. Zato, stojimo pravo, sa strahom, i sve će Gospod uzeti na sebe kao u carstvu njegovom – poručio je episkop Grigorije.

Vladika Grigorije u poslednje vreme izložen je napadima iz medija koji su bliski režimu u Srbiji.

Nedavno je i na Jutjubu objavljen snimak pod nazivom “Kakav je to vladika Grigorije”, koji se poslednjih dana širi društvenim mrežama, a u kojem se iznosi niz optužbi na račun vladike.

Među optužbama je i to da je tražio da se “partijarh srpski Pavle živ sahrani, deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države”.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Grcka

KAKO ĆEMO LETOVATI U GRČKOJ I CRNOJ GORI: Evo kakva su pravila i koliko gde košta kafa na plaži

POGLEDAJTE KAKO SU PALI MAKROI U BEOGRADU: Uhapšena šestorka koja je organizovala prostituciju