in

SAUDIJSKA ARABIJA DOBIJA NOVI UNIKATNI HOTEL

Izvor: Luxlife

Saudijska Arabija se brzinom svetlosti kreće putem koji je vodi ka tituli ultimativne turističke destinacije…

Red Sea Projekat svakako igra veliku ulogu u toj priči, uz pomoć fascinantne kreacije nazvane Coral Bloom, koja će sadržati 50 odmarališta, 22 ostrva, golf terene i mnogo toga drugog, dok se sad, kao šlag na torti pojavljuje Ummahat AlShaykh Hotel 12, čiji dizajn takođe potpisuje studio Foster+Partners, odgovoran za Red Sea Projects.

Foster+Partners su dizajnirali jedan od tri hotela planirana za Ummahat AlShaykh ostrvo. Druga dva će dobiti potpis Kengo Kuma & Associates i Killa Design studija. Žerard Evenden, vođa studija Foster+Partners, dizajnirao je hotel sa dodirom nežnosti, sa pristupom koji neće naštetiti prirodnom okruženju, objašnjavajući: “Kako da dovedete ljude do mesta koja ranije nikada nisu posećena? I kako to da učinite, a da ne naškodite ničemu? Sve sve svodi na konstruisanje više okruženja i nadogradnju onoga što je tu već postojalo, umesto na uništenje”. Moramo priznati da je ovo zaista kreativan pristup stvaranju podjednako unikatnog prstenastog hotela.

Ovaj hotel će sadržati seriju vila sa drvenim krovovima, restorana i brojnih prostora za uživanje, dok će se jedan njegov deo protezati iznad Red Sea i već sada se smatra najambicioznijim turističkim projektom. Veličanstvena kružna staza konstruisana je kako bi ponudila pristup spektakularnoj seriji apartmana, kreiranih u formi sojenica iznad mora. Na kraju, možemo reći da će hotel biti karbonski neutralan, te će se u celosti snabdevati obnovljivom energijom i neće koristiti jednokratnu plastiku.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tko je trostruki ubojica?

Simbolika Turskog oka